Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (11)

’t Wereldje (11)
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

5. Bill Gates haat kinderen

Het gerucht gaat dat Bill Gates zelf vroeger er twee pakjes per dag doorheen joeg. Sigaretten dan.

Het gerucht gaat dat Bill Gates er zelf vroeger twee pakjes per dag doorheen joeg. Sigaretten dan.

 

Die Bill Gates. Hij mag er dan een beetje nerdig uitzien, hij heeft het hart op de goede plaats zitten. Een groot gedeelte van zijn duizelingwekkende kapitaal besteedt hij namelijk aan goede doelen. Nu heeft hij geld beschikbaar gesteld voor onderzoek naar een nieuwe generatie condooms, teneinde nog beter te kunnen beschermen tegen soa’s en ongewenste zwangerschappen. Daar kun je natuurlijk een heleboel grappen over maken, maar dat doen we niet. Voor je het weet krijg je het lid op de neus.

 

4. Winamp, 1997 – 2013

Winamp verdwijnt? Lama effe zitten dan!

Winamp verdwijnt? Lama effe zitten dan!

 

Denken we aan Winamp, dan zitten we voor even weer als puber op de zolder keihard via Kazaa liedjes van Limp Bizkit naar binnen te trekken. En dan die brakke downloads in 96kbps via de legendarische audiospeler draaien. Dat klonk natuurlijk nergens naar, dus voor de lol schoof je nog een beetje met de ingebouwde equalizer om de boel nóg slechter te laten klinken. Maar Winamp wordt de nek omgedraaid. Vanaf 20 december is het over. Nu waren wij verbaasd dat het überhaupt nog bestond, maar toch. Als eerbetoon draaien we deze nog even.

 

3. Minecraft: het boek

Minecraft: Het Boek schijnt van dezelfde uitgeverij te zijn  die ons eerder Het Grote Boek Der Duitse Humor en De  2500 Mooiste Priemgetallen bracht.

Minecraft: Het Boek schijnt van dezelfde uitgeverij te zijn die ons eerder Het Grote Boek Der Duitse Humor en De 2500 Mooiste Priemgetallen bracht.

 

Sommige mensen leiden zo’n spectaculair leven, dat je er boekenkasten vol over kunt schrijven. Richard Branson bijvoorbeeld. Of Keith Richards. Russell Brand. Dat zijn mensen die Leven met een hoofdletter L. Die hebben namelijk genoeg anekdotes over lekkere wijven, bizarre situaties en veel, heel veel succes. Je kunt je voorstellen hoezeer wij uitkijken naar de biografie van Markus Persson. Wat een verhaal: een nerd maakt op zijn kamer de game Minecraft, over hard werken en weinig vrije tijd. Mocht je ons zoeken: wij hebben onze slaapzakken alvast gepakt en liggen de komende weken voor de plaatselijke Bruna om een exemplaar te bemachtigen.

 

2. Zalf op je timeline

Om een of andere rare manier vonden we deze afbeelding het beste bij het artikel passen

Om een of andere rare manier vonden we deze afbeelding het beste bij het artikel passen

 

Fijn: Twitter heeft een manier gevonden om bedrijven nog gerichter op onze timeline te laten adverteren. Het idee: twitter je over een televisieprogramma, dan kunnen merken die denken dat kijkers van de show bij hun doelgroep horen je overladen met reclame. Nu worden wij altijd een beetje agressief van advertenties op Twitter en zweren we nooit meer een product te kopen van bedrijven die ons lastig vallen, maar als ze het met een beetje humor doen… reclame voor zalf als iemand bij Lingo een rooie bal trekt. Kleenex die adverteert als Scarlett Johansson door het beeld heen huppelt. En een groothandel voor breinaalden die voorbij komt als Albert Verlinde op tv verschijnt. Wij voelen dan namelijk altijd de drang om zelf onze eigen ogen te amputeren.

 

1. Old school

Angstaanjagend: we zien nog steeds niet wat de boven- of onderkant van deze aliens is.

Angstaanjagend: we zien nog steeds niet wat de boven- of onderkant van deze aliens is.

 

Het is 35 jaar geleden dat gameklassieker Space Invaders uit kwam. In die tijd is de game wereld uitgegroeid tot een miljardenindustrie met de meest geavanceerde technologie. Dus waar bleef Draadbreuk hangen toen ze afgelopen week in een walhalla van nieuwe Playstations 4 terecht kwamen met een keur aan next-gen spellen? Fifa 14? Battlefield 4? De nieuwe Killzone of Assassins Creed? Uhm, nee…Space Invaders! Goed, het heet nu Resogun, maar de launchtitle van de PS4 vertoont veel gelijkenissen. Blokkerige aliens, een eenvoudig ruimteschipje en krankzinnige chaos maar dan next-gen. Echte klassiekers vervelen nooit. Ook niet na 35 jaar, schijnbaar.

 

Bonus! Faal van het jaar

Whahahahahaha!!!

Whahahahahaha!!!

 

Beste. Verhaal. OOIT: Instagram is er ein-de-lijk ook voor Windows Phone. Er ontbreekt alleen een functie in de foto-app, namelijk de mogelijkheid om foto’s te maken. Lol!