Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

´t Wereldje (116) met @KraanNL, borrels en hoverboards

´t Wereldje (116) met @KraanNL, borrels en hoverboards
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je met Draadbreuk in de weer bent. Daarom blikken we wekelijks in ’t Wereldje terug op de raarste zaken die voorbij kwamen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

 

3. Chinese straat op CES binnengevallen

 

We kunnen de sateetjes al bijna ruiken

We kunnen de sateetjes al bijna ruiken

 

Weet u nog, het MWC vorig jaar? Dat Ger met draaiende de zogenaamde ‘Chinese straat’ binnen liep en de ene na de andere smartphone voor die compleet verbouwereerde mensen daar uit de stelling trok? “Net een Samsung! Net een Apple! Net een HTC!” De Chinese straat is op technologiebeursen een enigszins dubieuze plek waar vooral een zweem van ‘namaak’ hangt. Je denkt: goh, dat model ken ik, maar dan staat er een volledig onbekende en onuitspreekbare naam onder. Maar ja, ze staan wel gewoon op zo’n grote beurs, dus veel mee aan de hand kan er dus toch niet zijn?

Wel dus. Op technologiebeurs CES in Las Vegas deed de politie de afgelopen week een inval bij de stand van Changzhou First International Trade. Inderdaad, daar hadden wij ook nog nooit van gehoord, maar blijkbaar maken zij hoverboards die op één wiel balanceren – van die dingen waar Ger en ondergetekende vorig jaar een paar keer bijna mee op onze muil zijn gegaan. Reden: een flinke verdenking van inbreuk op patenten, oftewel keihard afkijken en hetzelfde maken. Is het goed dat dit soort praktijken worden aangepakt? Natturlijk, maar zonde is het ook wel een beetje. We moeten er niet aan denken dat Ger in maart door een lege Chinese straat moet wandelen.

 

2. Jeroen is de ideale man

 

Hier kan Jeroen uren naar kijken

Hier kan Jeroen uren naar kijken

 

Is Jeroen @KraanNL eigenlijk al aan de vrouw? Zo niet: dames, ga er eens even heel erg snel werk van maken. Kom op, hakjes uit en rennen om het hardst wie er met deze trophy-boy vandoor gaat. Investeren in Jeroen is investeren in een leven vol gemak. Zie je het niet zitten je de rest van je leven te moeten conformeren aan een traditioneel huishouden, dan is Jeroen je vent. Nee nee, de techredacteur van NU.nl is niet into kinky dingen ofzo – niet dat wij weten, althans – maar als je jezelf niet de rest van je leven de was ziet doen of naar de supermarkt ziet hobbelen om nog even dat vergeten pakje boter te halen, dan moet Kraan je doelwit zijn.

Waar wij dat op baseren? Jeroen is momenteel op de CES. Dat is zo’n beetje het walhalla voor iedereen wiens tong uit de bek rolt als de woorden tech of gadget vallen. Hoverboards, drones, rifts en vette smartphones: je vindt het momenteel in Sin City. Maar wie het Twitter-account van onze grote vriend in de gaten houdt, ziet dat die dingen hem allemaal niet veel doen. Nee, Jeroen krijgt een fonkeling in zijn ogen bij andere producten. Bij de persconferentie van LG bijvoorbeeld: “De koelkast heeft een raam en als je er op klopt gaat het lampje aan zodat je kan zien wat erin zit OMG de deur is ouderwets!” En bij Samsung: “Als je in 2016 nog geen camera in je koelkast hebt, tel je echt niet mee.” Jawel, Jeroen heeft zijn passie gevonden in huishoudelijke apparatuur! Lekker wasje draaien, lekker boodschapjes doen, lekker stofzuigen: Jeroen doet het allemaal voor je. Liefdesbrieven kunnen – liefst PGP-versleuteld – naar de redactie van NU.nl.

 

1. Draadbreuk borrelt, medewerker kwijt

 

Paul hing zelf toch nog even in de lampen

Paul hing zelf toch nog even in de lampen

 

Tijdens het kennismakingsgesprek met onze Draadbreuk-collega Jeroen kwam ineens de vraag: wat er nou eigenlijk allemaal gebeurd was met dat Zweedse damesvolleybalelftal tijdens het MWC in Barcelona. Met heet schaamrood op de kaken moesten we Jeroen toen helaas vertellen dat het allemaal echt had plaatsgevonden. Je kunt je voorstellen hoe onze vriend gisteren naar onze nieuwjaarsborrel toog. Want een feestje maken, dat kunnen wij bij Draadbreuk wel. De teleurstelling was dan ook enigszins van zijn gezicht af te lezen, toen hij ons zo zag zitten aan een tafeltje in café ’t Hart te Utrecht. Fluitje pils, schaaltje bitterballen voor de neus: gezellig hoor, maar waarom hing er niemand in de lampen? Waar waren de schaars geklede vrouwen? Waarom ging er niks kapot? Nouja, wij worden natuurlijk ook een dagje ouder en het kan niet altijd feest zijn. En dus hadden we bedacht dat we het eens rustig aan zouden doen. Niks geen tietenbars, aftertjes of andere roekeloze uitspattingen, gewoon gezellig een biertje pakken.

Het punt waarop de avond dan toch een andere wending nam is moeilijk te bepalen. Was het dat moment dat er iemand met een beenprothese binnen kwam, waar Ger ineens mee liep te zwaaien? Dat iemand besloot toch maar een stripper te bellen en Bart de lapdance van zijn leven kreeg? Of dat we toch maar een tietenbar opzochten voor een laatste drankje en we Jeroen zo met de helft van het personeel aan de arm naar buiten zagen lopen. Een idee, maar het was weer een roemruchte avond. We zijn Den Otter nu alleen kwijt. Mocht u hem gevonden hebben, graag contact opnemen.

Fotocredits:

Chinese straat: photo credit: 横浜中華街 (Yokohama Chinatown) via photopin (license)Wasmashine: Laundrymat via photopin (license)