´t Wereldje (123) met robotseks, mini-me’s en slimme bedden!

´t Wereldje (123) met robotseks, mini-me’s en slimme bedden!

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je met Draadbreuk in de weer bent. Daarom blikken we wekelijks in ’t Wereldje terug op de raarste zaken die voorbij kwamen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

 

3. Maak je bed slim, installeer een airbag

 

 

Snurken: ja wij kunnen er ook wat van. Telkens als we weer een goede bedrijfsborrel hebben gevierd, liggen de buren een nacht lang slapeloos in bed, te piekeren of ze de politie moeten bellen vanwege die illegale houtzagerij die zich aan de andere kant van de muur begeeft. Er zijn meisjes met gehoorbeschadigingen na een one night stand met een Draadbreuk-redacteur. Tja, drank en slaap is nu eenmaal geen ideale combinatie voor de nasale ademhaling. Kun je op je buik gaan liggen, een glaasje water voor het slapen gaan drinken en zo’n rare neuspleister op je gok plakken: na een pilsje of vijf werkt alleen een flinke claxon die je een minuut of vijf ingedrukt houdt bij iedere snurk-aanzet.

Tot nu dan. Op Kickstarter loopt momenteel een crowdfundcampagne voor de Balluga: een slim bed dat een einde maakt aan gesnurk. Inmiddels is al zestig procent van het benodigde geld opgehaald, dus je kunt wel spreken van een markt. Hoe het bed dat nachtelijke lawaai tegengaat? Door gesnurk te detecteren en kussens op te blazen, waardoor je met je hoofd hoger komt te liggen. Briljant! Tenminste, als dat opblazen natuurlijk met een beetje tempo gebeurt. Gewoon een soort airbag in het matras bouwen en als je net even iets te hard ademt, dat ding met een noodgang afgaat. Bam! Klap tegen het plafond, drie ribben gebroken en je doet nooit meer van je leven een oog dicht.

 

2. Samsung vermenigvuldigt techjournaille met twee

 

Onze grote vriend Tijs Hofmans van Computeridee.nl en PCMweb.nl kreeg ook een mini-me. (c) de echte Tijs Hofmans

 

Wat is er enger dan een exacte kopie van jezelf tegenkomen? Een mini-versie van jezelf tegenkomen. Ik weet niet wat het precies is, maar zodra je alle verhoudingen terugbrengt naar kleine schaal, wordt het er niet mooier op. Daarom is er ook niks leuks aan kinderen. Die zijn niet schattig, zien er niet adorable uit: er klopt gewoon niks van. Maar zeg dat maar eens tegen de ouders.

Goed, we dwalen af. Ik bedoel: ík snapte de consternatie in de Twittosphere afgelopen week wel een beetje. Verschillende techjournalisten onvingen namelijk een 3D-geprinte versie van zichzelf. Naar ik heb begrepen via de post zelfs. Stel je voor zeg: je loopt met volle moed naar de brievenbus en ziet een pakketje liggen, en dan pak je ‘m uit en dan zie je ineens jezelf. Dan vraag je jezelf ook wel even af welke Haïtiaanse voodoo-priester je nu weer hebt kwaad gemaakt. Het is dat er geen naalden werden meegestuurd, als een soort doe-het-zelf-martelpakketje. Het bleek een promo-actie van Samsung te zijn, dat de Galaxy S7 Edge eerder had gepresenteerd in Madurodam en dit wel een leuk vervolg vond. Namens het hele techjournaille: dan je voor de nachtmerries!

 

1. Robotseks heel normaal op 1 april

 

Handjes boven de dekens!

 

Kijk, wij van Draadbreuk zijn behoorlijk open minded. Als jij het lekker vindt om in een tutu over straat te flaneren omdat je je daar lekker bij voelt: prima, gewoon doen, het leven is ook jouw feestje. Of je nu op vrouwen, mannen, bomen, kruiwagens, benzinestations of Halina Reijn valt: ons zul je niet horen. Man, al knutsel je in je kelder een robot in elkaar waarmee je je leven wilt delen als je maar gelukkig bent. Punt alleen: wijzelf hoeven er niet zo nodig een, euh, flamboyant liefdesleven op na te houden. Leuk wijffie is voor ons al genoeg.

Maar blijkbaar zijn we de enige. Als je we het persbericht van de firma Groupon moeten geloven, slaapt de rest van het land namelijk binnenkort naast een robot. Robotseks is namelijk spoedig heel normaal, zo haalt het bedrijf wetenschappers aan. Reden om binnenkort een date via de dienst aan te bieden met een elektronische variant van een man of vrouw. En passant wordt ook nog techjournaliste Vivianne Bendermacher aangehaald, die nog even roept dat ‘uit onderzoek al is gebleken dat je ook voor een robot empathie kunt voelen.’ “Dus ja: ik kan me heel goed voorstellen dat je van de perfect geprogrammeerde robot vlinders krijgt.” Goed, daar kijk je de volgende keer toch ook even anders naar als je haar ergens tegenkomt. Maar ja, je blijft toch maar lachen, natuurlijk, terwijl je je flink achter de oren krabt. Je zou bijna vergeten dat het alweer bijna 1 april is.

Fotocredits:

Header: DSC_1773 via photopin (license)
R2-D2: R2-D2 via photopin (license)