Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (130) met Tweakers, hipsters en virtual reality

’t Wereldje (130) met Tweakers, hipsters en virtual reality
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je met Draadbreuk in de weer bent. Daarom blikken we wekelijks in ’t Wereldje terug op de raarste zaken die voorbij kwamen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

 

3. Hipsters verpesten nu ook crowdfundsites

 

Bij de baard van Lennert!

Bij de baard van Lennert!

 

Mooi man, crowdfundingcampagnes. Zijn we dol op. Even struinen over Kickstarter of Indiegogo en je hebt weer tien manieren om je vakantiegeld uit te geven. Deze speaker bijvoorbeeld: is draagbaar, heeft een accu die honderd uur meegaat, werkt op bluetooth en geeft een volume van 119 dB. Leuk als je een hekel hebt aan je buren. Van vier straten verderop. En zo er meer van zulks. Je zou maar zin hebben in kaas, maar niet van melk houden. Kickstarter biedt gewoon een oplossing.

Maar zodra iets leuk wordt, liggen ze altijd weer op de loer om de boel te verpesten: de hipsters. Uit eten gaan bijvoorbeeld. Leuk hoor, lekker gevarieerd, totdat ‘zij’ zich er mee gingen bemoeien en we tegenwoordig overal alleen nog maar hamburgers op houten plankjes kunnen krijgen. Terrasstoelen zijn inmiddels vervangen door de meest onmogelijke houten bankjes waarvan het spit direct in je rug schiet en fietsen zonder remmen: doe effe normaal. Als je dood wilt, duw ik je zelf wel effe de gracht in. En nu zijn ook de crowdfundsites aan de beurt. Maak kennis met Robbert en Lennart. Zij dachten: laten we hagelslag eens opnieuw in de markt zetten. En dus sloegen ze 260 gram aan chocoladerepen kapot, deden het in een lekker hippe fles en daar kun je je nu voor inschrijven. Kosten? TWINTIG EURO. Zo erg hipster, je zou er bijna een baard van krijgen.

 

2. Festivals worden eindelijk leuk

 

Festival

 

Het is mei en dat betekent dat ondergetekende tot eind augustus in principe geen weekend meer thuis is. Het festivalseizoen is immers in volle gang en dus sta ik de ene week tussen de teenslipperhipsters bij een indiepopdingetje, dan weer in een headbangende menigte naar grommende baarden te loeren, tussen de roze petjes bij Paul McCartney en in een veel te hete tent op Lowlands. Festivals zijn niet voor iedereen weggelegd. Eigenlijk komt het neer op het volgende: je moet van muziek, heul veul mensen en erbarmelijke omstandigheden houden. Trek je een van die dingen niet, dan is de kans groot dat je er een verschrikkelijke tijd hebt.

En eigenlijk is dat zonde. Ik bedoel: ik kan me goed voorstellen dat iemand graag naar een paar heel toffe bands gaat kijken, het gezellig vindt dat met meerdere mensen te doen, maar niet met 36 graden in de volle zon op een open veld zonder schaduw. Of dat de warmte je niets kan schelen, maar je niet tussen de vreemd uitgedoste grachtenpandjuppen hoeft te staan. Voor die mensen is er hoop. Organisator LiveNation gaat namelijk concerten en wellicht ook festivals in virtual reality uitzenden. Bril op, hoofdtelefoon erbij en je waant je in de weide, zonder al het gelazer. En het festivalgevoel nabootsen? De mannen van het Belgische televisieprogramma De Ideale Wereld weten wel hoe!

1. Lekker memen met Tweakers

 

altijd blijven lachen!

altijd blijven lachen!

 

“’t Wereldje schrijft zichzelf deze week.” Met die legendarische woorden trapte Dennis afgelopen maandag onze Draadbreuk-week af, wijzend op de kakelverse marketingcampagne van onze grote vrienden van Tweakers. Hoofdredacteur Wout kon zijn enthousiasme niet op. “In deze nieuwe uitingen willen we vooral naar voren laten komen wat Tweakers nou echt tot Tweakers maakt.” Wat die nieuwe uitingen zijn? Een nieuw reclameconcept, waar de complete Tweakers-community mee aan de slag kan gaan. De techwebsite ontwikkelde namelijk een meme-generator, waarmee de bezoekers doodeenvoudig variaties op de nieuwe slogan kunnen maken. Die nieuwe slogan is overigens variabel: Het begin met Tweakers.net, waarbij die ‘net’ het begin vormt van een zin. Als in ‘Tweakers.net lekker een halfuur wezen kakken in de baas zijn tijd’. Maar dan anders, zeg maar.

Maar ja, welke spreuken laten nu zien wat Tweakers echt tot Tweakers maakt? Het bijbehorende topic bevat wel een paar aardige meme’s maar als we daarop af moeten gaan, is het vooral een saaie bedoening daar in de community – en wellicht zegt dat wel genoeg. Maar een goede meme mag natuurlijk vrienden kosten, dus zijn wij ook even aan de slag gegaan. Kusjes en heel veel liefde!

Oma

Ongeluk

Muil

Woutje

Aftrekken

 

Fotocredits:

Hipster: beard ornaments 2014 via photopin (license)
Clown: Sans titre 41 via photopin (license)