Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (2)

’t Wereldje (2)
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

5. Supercombo

Vroeger, toen we nog honderdduizend toetsencombinaties uit ons hoofd kenden

Vroeger, toen we nog honderdduizend toetsencombinaties uit ons hoofd kenden

Paniek onder Apple-gebruikers! Er blijkt namelijk een lek te zitten in iOS 7, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod. Nouja, lek. Nu.nl somde op wat je moet doen om toegang te krijgen: “Als op een iPhone of iPad met iOS 7 op het vergrendelscherm het control center wordt opgeroepen, kan zoals de bedoeling is de wekker worden opgestart. Als op dat moment de standby-knop wordt ingedrukt waarna de optie verschijnt om de telefoon helemaal uit te zetten, kan de gebruiker op cancel klikken en vervolgens twee keer de thuisknop indrukken.
Dan wordt het multitaskscherm van iOS 7 opgeroepen en kan iedereen zonder wachtwoord toegang krijgen tot de camera en opgeslagen foto’s.” Het lijkt wel alsof je een supercombo bij Street Fighter II aan het uitvoeren bent! Degene die het lek ontdekt heeft, moet in zijn jeugd wel dagen achtereen gevochten hebben met Ryu, Vega of Blanka, anders kom je nooit op zo’n combinatie handelingen…

 

4. Ongeluk in een klein hoekje

GTA V is uit. Wij gaan er even een weekje uit

GTA V is uit. Wij gaan er even een weekje uit

Stel je voor: je staat uren in de rij terwijl de miezerende regen langzaam op je neer daalt. Om middernacht gaat de winkel open, maar voor je staan nog een paar honderd man. De spanning stijgt, zeker als duidelijk wordt dat er te weinig exemplaren zijn om iedereen gelukkig te maken. Maar rond een uur of twee is het zover: je staat bij de balie en hebt ‘m eindelijk in handen. Dit is het moment waar je al maanden op wacht. Je springt op je fiets en vliegt werkelijk door de straten. Thuis ren je de trap op naar je game. Met een bezeten blik in je ogen trek je het plastic van het doosje. En dan haal je net iets te enthousiast het schijfje eruit. Bummer!

3. Iedereen prat op plat

Inderdaad, wij moesten ook drie keer kijken

Inderdaad, wij moesten ook drie keer kijken

Wij zijn altijd wel te spreken over een bollinkje hier of daar. Schaduwtje erbij, een beetje reliëf: het heeft wel iets chiques. Maar we zijn blijkbaar hopeloos verouderd, want de wereld gaat weer op de platte toer. Na Windows Phone heeft Apple met hun nieuwe iOS 7 onze iPhone ontdaan van alle optische hoogteverschillen. Nu gaat ook Google voor flat. Het nieuwe logo is helemaal gestript van reliëf. Verder is hij overigens precies hetzelfde. Wij denken aan de ontwerper, die nu waarschijnlijk gierend van het lachen onder de bank ligt vanwege de cheque die Google ‘m heeft uitgeschreven.

2. Verboden te lekken

Lekken, je kunt natuurlijk ook gewoon de loodgieter bellen

Lekken, je kunt natuurlijk ook gewoon de loodgieter bellen

Opvallend nieuws van de burelen van Sony. Het bedrijf heeft zijn werknemers net een aantal gedragsregels opgelegd. Reden: het moet maar eens afgelopen zijn met dat gelek van foto’s van nog niet verschenen smartphones. Neem de Xperia Z1: die had iedereen natuurlijk allang en breed gezien op internet voordat hij officieel werd gepresenteerd. Vanaf nu mogen prototypes niet meer aan buitenstaanders worden getoond (tenzij ze een waterdicht contract tekenen) en moeten ze in een speciaal hoesje zitten, zodat de buitenwereld niet ziet om wat voor exemplaar het gaat. Laten we hopen dat niet alle bedrijven zo streng met hun nieuwe producten omgaan. Zijn onze concullega’s zometeen de helft van hun nieuws kwijt.

1. Gouden kettingen

apple-zaragoza-1

Hello? Is there anybody in there?

Er was een tijd dat heel de hipsterwereld voor de deur lag van de Apple Store om op de dag van de release de nieuwe iPhone in de armen te sluiten. Maar die tijd lijkt voorbij. Niet alleen staan er veel minder mensen in de rij, het type mens schijnt ook veranderd te zijn. Collega-journalist Tonie van Ringelestijn rept van gouden kettingen, petjes en getunede BMW’s. Wat krijgen we nu, is de iPhone camp geworden? Ach, dan wordt hij vanzelf ook wel weer hip.

 

Reacties

  1. Sianto

    Gouden kettingen? Vergeten dat de iPhone 5s ook “goud” is?