Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (23)

’t Wereldje (23)
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

5. Grote gangbang in Sotsji

Goed, die Jamie Anderson zouden wij ook doen. Bron foto: https://twitter.com/Jme_Anderson

Goed, je zult Jamie Anderson ook maar tegenkomen op Tinder. Bron foto: https://twitter.com/Jme_Anderson

 

Even voorstellen: je bent topsporter en je hebt net vier jaar lang alles op alles gezet voor het hoogst haalbare, namelijk het winnen van de Olympische Spelen. Je hebt je helemaal sufgetraind, weet niet eens meer hoe bier smaakt, hebt je vrienden verwaarloosd en alleen maar sla en pasta gegeten. En dan is het zover: je gaat naar Sotsji. Wat doe je daar dan? Een uitgebalanceerd programma van trainen en rusten? Nee hoor: de wereldtop bij de wintersporten denkt maar aan een ding: keihard van je rampetampstra. Van snowboardster en goudenmedaillewinnares Jaimie Anderson weten we dat men in het spelersdorp massaal aan de Tinder zit. Nu snappen we die vleeskeuring bij al die afgetrainde lijven wel, maar toch: je kijkt opeens toch heel anders naar een iets te vermoeid ogende skieër of een veel te blij loerende bobsleeër. En al die Nederlandse successen, zijn die toevallig ook tot stand gekomen omdat onze schaatsers even hun hoofd vrijgeneukt hebben? Eén ding is duidelijk: seks is de nieuwe doping.

 

4. Waterdichte mp3-speler: vijftien mensen dood

"Dokter, ik heb na het sporten altijd zo'n vol gevoel"

“Dokter, ik heb na het sporten altijd zo’n vol gevoel”

 

We staan bij Draadbreuk op het punt om de mp3-speler keihard ten grave te dragen. Want wie gebruikt in hemelsnaam zo’n ding nog, als je precies hetzelfde met je smartphone kunt? Nou, sporters dus. Als die niet lekker liggen te vozen, luisteren ze graag een muziekje en in je strakke sportkleding is vaak geen ruimte voor een foontje, dus kiest men liever voor een kleinere mp3-speler. Punt alleen is: veel sporten zijn zo vreselijk nat! En badwater en zweet zijn nu eenmaal geen aanrader bij elektronica. Sony is daarom in de weer gegaan met een waterdichte speler. In Nieuw-Zeeland zijn ze een op het oog tamelijk briljante marketingcampagne gestart. De apparaten liggen daar in flesjes water verpakt in verkoopmachines bij sportscholen, tussen de AA-Drink en Gatorade. Ontzettend creatief, maar wij zien het al voor ons: Je hebt net je ballen uit je broek gefietst op een hometrainer en loopt met de vlekken voor je ogen naar zo’n machine om die droge bek zo snel mogelijk weg te werken. Blind gooi je een paar euro in de gleuf, trekt de fles eruit en drinkt ‘m in een keer leeg. Ja, dat gaat dus mis.

 

3. Help Yoppy aan een hobby

"Zeg, is dat je telefoon of ben je gewoon blij om me te zien?"

“Zeg, is dat je telefoon of ben je gewoon blij om me te zien?” Bron foto: https://twitter.com/yoppymodel

 

Sommige mensen hebben te veel tijd over. Dat kan – ook wij lezen de berichten over de massa-ontslagen – maar zoek dan een hobby of iets dergelijks. Ga met modeltreintjes spelen, verzamel postzegels, vul je dagen met Tinderen in Sotsji, maar God, doe iets leuks. Je hebt het verdiend. Doe je dat niet, kun je helemaal doordraaien. Net als Yoppy. De Japanner vult zijn dagen namelijk voor de Apple Store in zijn thuisland. Wat hij daar doet? Wachten totdat de iPhone 6 daar wordt verkocht en ja, dat duurt zeker nog een maand of zeven. Mocht je je afvragen of het nog gekker kan: ja, dat kan. Yoppy is namelijk verkleed als… iPhone. Kan iemand zijn Panini-plaatjes misschien aan deze meneer doneren?

 

2. John T. Knieriem is de verlosser

John lacht wel, maar hij weet ook: we gaan allemaal kapot. Bron foto:  https://twitter.com/johntk

John lacht wel, maar hij weet ook: we gaan allemaal kapot. Bron foto: https://twitter.com/johntk

 

Brekend persbericht bij ons in de mail: ‘”Het debat in de Tweede Kamer over het Suwinet-dossier is om tactische redenen uitgesteld tot na de gemeenteraadsverkiezingen”, aldus John T. Knieriem, algemeen directeur van hostingbedrijf Intermax, die vrijdag 14 februari samen met trendwatcher Richard Lamb de rubriek ‘Trendsverwachting voor Big Brother’ heeft uitgediept in het BNR-programma van Paul van Liempt.’ Nu kun je zeggen: “ja, wat interesseert mij wat John T. Knieriem vindt, ik heb nog nooit van die vent gehoord”, maar wij zitten inmiddels met z’n allen met onze aluhoedjes op in de schuilkelder te wachten op wat gaat komen. Wij zijn namelijk die drie lezers (Bart had geen tijd) die aan het verhaal zijn begonnen. Wat daar verder in stond? Kunnen we niet vertellen, is te heftig allemaal. Neem maar alvast afscheid van je dierbaren, kus je moeder vaarwel en ga met je hoofd gebogen tussen je benen zitten. De enige die ons kan redden van de ondergang is John T. Knierem. Tenminste, dat denken we. Halverwege de derde alinea van het persbericht zijn we namelijk afgehaakt, bang om vanwege de saaiheid dood om te vallen. Maar onthoud goed: we gaan er allemaal aan als we niet uitkijken.

 

1. Redactie NuTech liever bij robotshow dan in tietenbar

Na het robotdansen ging de redatie van NuTech nog steengrillen in het Klingons. Bron foto: https://twitter.com/KraanNL

Na het robotdansen ging de redatie van NuTech nog steengrillen in het Klingons. Bron foto: https://twitter.com/KraanNL

 

Op de burelen van Draadbreuk vragen we ons wel eens af wat we zouden doen als we de Google Glass op kantoor krijgen. Bij Ger op zijn hoofd zetten en ‘m keihard uitlachen. Met een tank er overheen rijden om te kijken hoe ruggedized hij is. Ach, jullie kennen onze mening over de wearable en de mensen die ‘m dragen inmiddels, maar als als serieuze techjournalisten zouden we ‘m toch even overal mee naar toe nemen. Naar de kroeg, bij een voetbalwedstrijd, een vet concert,  een goed feest: gewoon plaatsen waar we graag zijn. Onze matties van NuTech hebben momenteel een Google Glass. Waar de eerste foto’s zijn genomen? Bij een robotdansshow. Inderdaad, mooi om sommige vooroordelen bevestigd te zien worden.