Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (24)

’t Wereldje (24)
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

5. Youp van ’t Heck nieuwe creative director Huawei

Met Youp aan het roer doe de concurrentie niet meer stoer. Vraag maar aan Buckler

Met Youp aan het roer doe de concurrentie niet meer stoer. Vraag maar aan Buckler.

 

Maandag begint het MWC en dus struikelden de fabrikanten afgelopen week over elkaar heen om het publiek te teasen met wat er allemaal wel niet misschien eventueel zal komen. Bij het promofilmpje van Huawei schoot de glimlach toch wel even op ons gezicht. Niet vanwege de briljante humor, maar door de knulligheid. We wisten dat het bedrijf goed was in het organiseren van leuke perstripjes met drank, goed eten en feestjes, maar qua dit soort dingen hebben ze nog wel wat te leren. In de video zien we namelijk dat het bedrijf een smartphone en een tablet gaat lanceren, maar de manier waarop is hilarisch. De presentator is in gesprek met een iPhone met Siri! Als je je bedenkt dat de Huawei Ascend P6 toch wel heel erg lijkt op zijn Apple-concurrent, dan is dat misschien niet zo slim. En wanneer het bedrijf andere merken opeens ‘Fruit’ en ‘Some Song’ gaat noemen, dan weet je het zeker: dat bedrijf heeft een serieuze grappenmaker nodig op kantoor.

 

4. Google Glass maakt relaties kapot

Jezus, die google Glasses kunnen niet eens tegen een beetje regen...

Jezus, die Google Glasses kunnen niet eens tegen een beetje regen…

 

Even een raadseltje tussendoor. Komt-ie: wat is er sneuer dan een persoon met een Google Glass op zijn neus? Ha, twee personen met een Google Glass op hun neus! Jaja, wij zijn ons er eentje. Maar het kan nog hemeltergend tragischer. Dat je je vriendin ten huwelijk vraagt met zo’n eng frame op je snufferd. Zie hier, de nieuwe promovideo van Google. Onze vrienden van Gizmodo gingen er al even los op, want het is toch helemaal niet romantisch en spontaan als je op zo’n belangrijk moment weet dat je gefilmd wordt? True story, maar we lopen hier wel even aan een belangrijk punt voorbij. Want welke vrouw wil in hemelsnaam zo’n irritante etter die graag voor lul loopt om interessant te doen? Lieve mensen, vertrouw op jullie romantici van Draadbreuk. Kaarsjes aan, strooi wat rozenblaadjes over de vloer, neem haar mee naar een verre bestemming, huur desnoods een mariachi-band in om jullie favoriete liedje een Mexicaans tintje te geven. Ach, doe alles wat je wilt, maar blijf uit de buurt van de Google Glass. Anders ben je kansloos.

 

3. Draadbreuk opent dependance in Polen

Sinds Dennis weet dat we 'm naar Polen sturen, laat hij z'n snor staan.

Sinds Dennis weet dat we ‘m naar Polen sturen, laat hij z’n snor staan.

 

Hoe het met ons is, willen jullie weten? Wat attent! Het gaat uitstekend met ons, durven we wel te stellen. Ger is momenteel naar de Intratuin om gereedschap te kopen om die enorme bakken geld binnen te harken. Bart timmert de brievenbus dicht, want daardoor spoten de munten werkelijk naar binnen. Goed, het zorgt ook wel voor stress op de redactie. Dat je bij de lunch niet kunt kiezen tussen de beluga- of de asetra-kaviaar. Dennis smeerde laatst uit pure keuzenervositeit een bammetje met hagelslag. Echt waar, je had ‘m moeten zien. Maar we hebben nu een mooi nieuw project gevonden om ons geld in te pompen. Draadbreuk opent namelijk een dependance in Polen. Serieus, doen we gewoon. Dennis vertrekt binnenkort naar het land van de onbegrensde borsjtsj-mogelijkheden om pas over een jaar of wat terug te keren. Wat hij daar gaat doen? Keihard van je Draadbreukstra, natuurlijk! Vrees dus niet, je gaat ‘m niet missen, want je gaat ‘m niet minder voorbij zien komen op onze site. Maar veranderingen horen nu eenmaal bij succes. Ja, we zijn flink op weg naar world domination. Winning, een internationaal begrip.

 

2. Techjournaille binnenkort nog langer in de kroeg

"Veter, ik vertrouw je voor geen meter."

“Veter, ik vertrouw je voor geen meter.”

 

We zien ons bij Draadbreuk niet als hardcore gadgetnerds. Goed, laatst betrapten we Ger wel met een Schellevis-achtige bril en Paul heeft onlangs een veel te dikke flatscreen aangeschaft, maar hij zegt dat die goed past bij zijn eveneens enorme… audio-installatie. Verder zijn we heel normale jongens die meer in de kroeg zitten dan eelt op hun vingers kweken door computerspelletjes te spelen. Maar op een punt verschillen we niet zoveel van alle andere tech-liefhebbers: we hebben namelijk een diepe voorliefde voor Back To The Future, en dan vooral die hippe snuisterijen die erin te zien zijn. Al jaren wachten we op het moment dat we op dat vliegende skateboard kunnen staan. Die laat nog even op zich wachten, maar de hippe zelfstrikkende schoenen van Marty McFly komen waarschijnlijk volgend jaar! We hebben er nu al zin in, scheelt toch weer iedere ochtend vijf seconden op de planning. Mooi, kunnen we die weer in de kroeg besteden.

 

1. Vrouw heeft geen vriend en gaat de cel in

De laatste dfagfilm die wij huurden, was waarschijnlijk The Longest Day.

De laatste dagfilm die wij huurden, was waarschijnlijk The Longest Day uit 1962.

 

“Schat, wil je nog even snel naar de videotheek om de banden terug te brengen? Anders hebben we een boete.” Je wilt niet weten hoe vaak wij die zin hebben gehoord. En dan zat je weer op zondag, een paar minuten voor middernacht, op het fietsje te sprinten om die dingen in zo’n gleuf te duwen. Maar goed: het was 1853, hoffelijkheid stond nog hoog in het vaandel en de beloning die moeders de vrouw ons in het vooruitzicht had gesteld, maakte dat we met liefde een paar kilometer door de regen gingen. Tegenwoordig hoeft dat allemaal niet meer, want we hebben Netflix en hoeven niet eens meer van de bank af voor een avontuurtje op batsniveau. We hebben ons wel jarenlang afgevraagd hoe vrijgezelle dames dat deden, videobanden terugbrengen. Nou, gewoon niet dus. Vraag maar aan Kayla Michelle Finley. Zij zat vorige week een nacht in de cel, omdat ze een VHS-band nog niet naar de videotheek had teruggebracht. Die had ze gehuurd in 2005. Ja, dan loopt de boete wel eventjes op en in de Verenigde Staten zijn ze niet zo dol op wanbetalers. Hoe wij weten dat mevrouw Finley vrijgezel is, vraagt u? De gehuurde film was Monster-In-Law, met Jennifer Lopez. En je kunt mannen echt alles tussen de lakens beloven, maar aan dat soort kluchten beginnen we dus niet.

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Dat filmpje van huawei had ik ook gezien. Rare teaser.