Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (3)

’t Wereldje (3)
Dennis de Vries

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

5. Vrouwen: een dure hobby

Vrouwen: je kunt nog beter telefoons verkopen...

Vrouwen: je kunt nog beter telefoons verkopen…

 

Ach, die arme Stephen Elop. De beste man kan ook niets goed doen. Bij zijn aantreden als eerste niet-Finse directeur bij Nokia werd hij met argusogen gevolgd. Uiteindelijk weet hij het bedrijf te redden van de ondergang door de hele boel (voor een schijntje) te verkopen aan zijn ex-werkgever Microsoft, is heel Finland weer boos. Elop wordt zelf namelijk directeur van de mobiele tak van Microsoft en strijkt daarbij een bonus op van bijna 19 miljoen euro. Dat leidt in Finland tot woedende reacties en zelfs kamervragen. Volkskrant rekent even uit: in zijn tijd bij Nokia heeft Elop omgerekend zo’n 17.500 per dag verdient. Nokia heeft Elop verzocht genoegen te nemen met een kleinere bonus, maar de Amerikaan claimt het volledige bedrag hard nodig te hebben voor zijn echtscheiding. Zucht…vrouwen…

4. Blackberry ziet ze vliegen

BombardierGlobalExpress

Het interieur van de Bombardier is ook in andere pastelkleuren te verkrijgen

 

Nog meer volkswoede. Kort voordat Blackberry zijn laatste megaverlies bekend maakte (1 miljard in drie maanden!) en ondertussen 4700 man de zak kreeg, kocht het bestuur nog een Bombardier Global Express businessjet. Een privéjetje, omdat ze schijnbaar zelf ook inzien dat je écht niet meer in de tram gezien kan worden met een Blackberry in je hand. Website 925.nl claimt dat zo’n toestel al snel twintig miljoen euro kost. Maar de aankoop moet worden gezien als broodnodige kostenbesparing. Het toestel is een tweedehandsje, moet in de plaats komen van twee andere jets én wordt volgens Financial Times ook wel weer verkocht. Niets aan de hand dus, gewoon doorvliegenlopen.

3. De geest van Steve

OmeSteveJobs

In de eigen kuif gepikt

 

Tegenslagje voor Apple: een Duitse rechter heeft een patent ongeldig verklaard en daarmee verliest Apple (in Duitsland) het alleenrecht op bijvoorbeeld het bounce back effect in de fotogalerij van de iPhone. Hoe dat zo kwam? Welnu, in de rechtszaal werd een video getoond van één of andere joker die precies dát op een telefoon demonstreerde, al vijf maanden voor het patent was aangevraagd. Wie die gozer was, die Apple nu een beetje dwars zit te lopen te zitten? Ehm…dat was Steve Jobs, tijdens de presentatie van originele iPhone.

2. Hello, is het me you looking for?

RonSmeets

Ronno for president!

 

Kijk, dat zijn nog eens de betere storingen. Als Vodafone-gebruiker had je gisteren dikke kans dat het telefoonverkeer niet helemaal lekker liep. Door een technisch probleem gebeurde het zelfs dat je een compleet ander iemand aan de lijn kreeg, terwijl je toch echt je moeder of vriendin probeerde te bellen! wij vinden het briljant: een soort audio-variant op Chatroulette, maar dan zonder piemels! Al schijnen de meeste Vodafone-klanten vrijdag vooral onze gewaardeerde collega Ron ‘Ronno’ Smeets van Mobile Cowboys aan de lijn hebben gekregen. Die loopt steevast met minimaal vijf telefoons op zak.

1. Partypooper

GoogleOffice

Het was een geslaagd feetje, gisteren bij Google

 

Bij Google hadden ze gisteren taart en liep men de polonaise. Helemaal logisch natuurlijk, want de zoekmachine bestond die dag precies 15 jaar! Alleen zijn onze vrienden van Tweakers het daar niet mee eens: zij feliciteerden het bedrijf namelijk weken geleden al met het derde lustrum. Partypoopers? Ja en nee. Natuurlijk is het nooit gezellig als iemand je feestje komt verstoren door te zeggen dat je helemaal niet jarig bent, maar ergens hebben ze wel gelijk, zo vonden we op SearchEngineLand.com. Op 7 september werd het bedrijf namelijk officieel opgericht. Op 15 september werd Google.com geregistreerd en met een beetje fantasie kun je zelfs januari 1996 aanwijzen als startpunt, want toen gingen Larry Page en Sergey Brin aan BlackRub werken, wat uiteindelijk Google zou worden. Ach, wij zouden iedere gelegenheid aangrijpen voor een partijtje als we Google zouden zijn. Geld genoeg.