Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (4)

’t Wereldje (4)
Dennis de Vries

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

5: Stukje rust in GTA V

 

We raken er maar niet over uitgepraat: GTA V. Zeker nu GTA Online live is, trekken we ons het liefst terug om gewoon een week of twee de boel in Los Santos op stelten te zetten. Maar dan is er niets frustrerender dan vervelende bugs. Was GTA Online in de eerste instantie niet eens bereikbaar, is Dennis na een paar dagen online gamen al zijn voortgang kwijtgeraakt. De frustraties stapelen zich dus op, tijd om even tot rust te komen met een fijn, rustgevend, prachtig time-laps filmpje… gemaakt in GTA V.

 

4: Tweakers bestaat 01111 jaar

gezelligheid-tweakers

Er is er een jarig, dat kun je wel zien dat is Tweakers. Vorige week noemden we ze nog party-poopers, maar nu mogen ze een feestje vieren. 15 jaar alweer! Wij moeten het nog maar zien te redden. Als verjaardagsactie overigens geen suffe ‘Like en win’ weggeef actie. Nee, ze hebben iets stijlvollers bedacht. Samen met Computer 4 Kids gaan ze computers inzamelen om die te schenken aan kinders wiens ouders daar absoluut geen geld voor hebben. Klasse, wie weet levert dat een heel nieuwe generatie Tweakers op. Proficiat, heren!

 

3: Videomapping voor gevorderden

Men neme een projector, programmeert met de computer wat coole beelden en vervolgens kun je op een willekeurig oppervlak de illusie van een derde dimensie creëren. Voor wie denkt dat dat cool is: de heren van Gmunk gooiden ook nog wat enorme robotarmen in de mix. Het resultaat is even surrealistisch als high-tech, maar er gebeuren duidelijk merkwaardige dingen in de twee platte, witte platen. Kijken!

 

2: Hard bammende hamster

De Teufel PC Bamster.

Het was duwen en dringen in de hotelkamer die audiofabrikant Teufel had ingericht voor zijn nieuwe collectie. Het multiroom-systeem stond bij het voeteneinde van het bed, de Definion thuis-bioscoop naast de mini-bar en de iTeufel Air Blue bij de altijd beschikbare hotel-bijbel. Maar de kleine ‘Bamster’ speakertjes hadden een eigen kast gekregen. Grote vraag aan de heren van Teufel was natuurlijk: “Waar komt de naam Bamster vandaan”. De antwoorden varieerden. Van ‘knuffelbaar als een hamster’ tot ‘bammende audio’. Tot de grote baas himself ingreep: “Volgens mij waren ze gewoon dronken toen ze naar een naam zochten.” Wat ons betreft een acceptabel antwoord. Case closed!

 

1: Het Archos-mysterie

archosgamingpad2

Mysterieuze momenten gisteren bij PRESSzone, de jaarlijkse techbeurs waar kleinere fabrikanten hun waren stallen. Op de stand van Archos was het een gaming tablet die de meeste interesse wekte. Helaas werden we behoorlijk teleurgesteld: het bleek een mockup (gek woord voor ‘dit apparaat is nog niet af, maar zo gaat ie er wel uitzien’), waarvan de specs voor de medewerkers van Archos onbekend waren en waar bovenal een embargo op zat. Raar verhaal. De foto boven dit artikel heb je dus niet gezien en je hebt ook niet gekeken op deze site waar meer info staat (inclusief specs…) over dit mysterieuze apparaat. Toch?