’t Wereldje (54) met Nokia’s middelvinger en gamende dames

’t Wereldje (54) met Nokia’s middelvinger en gamende dames

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in ‘t Wereldje even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

 

5. Softwaredivisie Nokia zegt: f*ck you, Windows Phone

 

Bij Nokia HERE gaven ze geen handje aan de mensen van Microsoft

 

Stel je voor: je werkt bij een bedrijf en hoewel de firma even in een dipje zit, heb je het met je collega’s best naar je zin. Je ontwikkelt toffe apps, hebt een strategie voor ogen hoe je de weg naar boven weer kunt inzetten en je zet er met z’n allen de schouders onder. En dan komt een andere organisatie die flink wat flappen op tafel legt, de boel overneemt en de zaak in stukken hakt want: er moet geld worden verdiend. Opeens hang je niet meer dagelijks aan de telefoon met die leuke stagiaire van een andere afdeling en is de geheime liefde over. En die collega waarmee je snel even wat kon regelen zit er ook niet meer. We kunnen begrijpen dat je daar bitter van wordt. En hoewel bitterheid nooit echt goed voor je pens is, is het af en toe best lekker om het te zijn. We bedoelen: als je grote liefde je heeft verlaten en je hoort dat ze een ander heeft, hoop je toch een beetje dat het een dikke dwerg met een bochel is. En dat ze samen heel ongelukkig worden. Op een of andere rare manier voelt dat gewoon goed.

Bitterheid kan ook heel motiverend werken, vraag maar aan de helaas veel te vroeg overleden maar verschrikkelijk briljante Amerikaanse stand-upcomedian Bill Hicks. Bij de softwaredivisie van Nokia voelen ze het nu waarschijnlijk ook. Het bedrijf werd door Microsoft overgenomen, maar de divisie die onder andere verantwoordelijk is voor Nokia HERE Maps, bleef op zichzelf staan. Die app moet de grote concurrent worden van Google Maps. Microsoft zag daarin een grote rol weggelegd voor Windows Phone, maar Senior Vice President Sean Fernback heeft nu gezegd dat de prioriteit nu meer komt te liggen bij Android en iOS. Want hij weet ook: Windows Phone is nog steeds het zachte scheetje in vergelijking met die knallers. En daarbij heerst waarschijnlijk de gedachte: fuck you, Microsoft. Wij gaan even lekker onze eigen weg. En heel succesvol worden.

 

4. Lesje falen door Apple

 

Sommige dingen mogen van ons overigens wél buigen

 

Wat gaat er de laatste jaren toch mis op de designafdeling van Apple? Eerst hadden we antenna-gate en konden we bijna niet bellen met de iPhone 4, toen bedacht een onverlaat dat een goedkopere iPhone er vooral wanstaltig uit moest zien en werd de 5C gelanceerd en nu hebben we de 6 Plus die je niet in je broekzak kunt stoppen, want anders buigt ‘ie. Daar kunnen we met z’n allen heel lollig over doen en de boel weglachen, maar laten we wel wezen: dit is een fail van behoorlijke proporties. Nu kun je zeggen dat een smartphone niet bedoeld is om in je zak te steken, maar wat moeten we er anders mee? Een man purse gaan dragen? Dan knippen we onze leuter er liever meteen af.

Het mondiale techjournaille lijkt ondertussen niet te weten wat het met de zaak aan moet. Tja, het is toch Apple en dat merk kun je beter te vriend houden. Dus wordt de situatie een beetje beschreven en in sommige reviews zelfs doodgezwegen. Maar het mooiste vonden we dit artikel van MacRumours.com. Dat kwam met een paar tips om te voorkomen dat je 6 Plus krom trekt. Benieuwd? Komen ze: niet gaan zitten als je ‘m in je zak hebt en vooral ook niet buigen. Briljant! Volgende week komen ze met een oplossing voor wereldvrede: vooral geen oorlog voeren.

 

3. Intellect iPhone-gebruiker bewezen gedaald

 

Apple Wave is inmiddels net zo’n groot succes als Google Wave

 

Over iPhones gesproken: weten jullie nog dat dat ooit smartphones waren voor mannen die het goed voor elkaar hadden? Een iPhone zei: ik heb een goede baan en dit vernuftige stukje techniek is nodig om mijn werk te doen. Duur? Misschien, maar de baas betaalt. Een iPhone was voor de man die in een perfect gesneden maatpak en Italiaanse instappers op het kantoor op de bovenste verdieping zat. Die op het zeepkistje in de kantine kwam staan als er ontslagen gingen vallen. Die in het restaurant met de mooiste vrouw zat, dure wijn dronk en daar nog verstand van had ook. Bij een iPhone-gebruiker leek een Blackberry-klant op een tweedehandsautoverkoper met roos op zijn schouders.

Maar tijden veranderen. Tegenwoordig loopt ook je buurjongen van zeven met een 5S en vraag je in een buurtkroeg aan de dronken stamgasten hoe laat het is, lichten er aan de toog meteen vijf iPhones op. Dat maakt natuurlijk helemaal niks uit, maar houd wel in gedachten dat het hebben van een iPhone niets zegt over het intellect van iemand. Dat bleek wel uit de hoax die deze week op internet rond ging. Apple Wave: laad je telefoon op in de magnetron. Om dat soort zaken kunnen wij altijd wel lachen. Maar het aantal mensen dat gehoor gaf aan de oproep was schrijnend. Het was ontplofte telefoons galore op the interwebs. Misschien wordt het tijd om een soort veterstrikdiploma voor telefoons in te stellen, want als je denkt dat dit soort dingen werken, ben je gewoon een smartphone niet waard.

 

2. Post-its digitaal: dat werkt dus niet

 

Op het kantoor van Draadbreuk vergeten we niet zo snel meer iets

 

Bij Draadbreuk hebben we nogal veel om te onthouden. Belangrijke afspraak hier, productlancering daar, dit artikel moet nog even gecheckt worden, die moeten we nog terugbellen en vergeet vooral niet dat we morgen een video moeten maken waar nog heel veel voor moet gebeuren. 2.0 als wij zijn, staan onze telefoons helemaal vol met apps om dat soort zaken niet te vergeten. Asana, Evernote, Trello, vijfentwintig notitie-apps en zeven kalenders: daarmee moet het wel lukken, zou je denken. Maar het vervelende van dat soort programma’s is: je kunt ze zo gemakkelijk negeren.

Wij weten inmiddels: niets werkt zo goed als een oude vertrouwde Post-It op je beeldscherm. Zo’n zeurend geel briefje met een taak waar je al de hele dag tegenaan loopt te hikken. Maar je moet ernaar kijken en uiteindelijk doe je er wat aan. Een Post-It is als een blauwe envelop van de belasting: niet fijn, maar je kunt ‘m maar beter weggewerkt hebben. Aan sommige concepten moet je niks willen veranderen, maar bij Post-It zelf denken ze daar anders over. Het bedrijf komt nu met een app waarmee je de briefjes kunt digitaliseren, op je smartphone opslaan en organiseren. Fijn, heb je weer een manier om je taken lekker ver weg te stoppen om er nooit meer naar te kijken.

 

1. Gamende vrouwen vallen op klootzakken

 

“Hé meisje, wil je deze guns eens een potje Sims zien spelen?”

 

Als man moet je in een aantal zaken altijd vertrouwen houden. Allereerst in jezelf, want potverdorie: als je wilt kun je alles bereiken in het leven. Vraag maar aan de vier CEO’s van Draadbreuk. Ten tweede: in je kwaliteit om je auto in te parkeren. Anders loop je tien keer in te steken en wordt je uitgelachen door voorbijkomende mensen. En, het belangrijkste, in vrouwen. Dat zijn namelijk topwezens. Er wordt wel eens gezegd dat een dame als ze zou moeten kiezen tussen een leuke, slimme en grappige jongen met het hart op de juiste plaats en een gladde, oppervlakkige vent die een paar sensuele woordjes in haar oren fluistert, altijd voor die laatste zou kiezen. Maar dat is niet waar. Toch? Nee, natuurlijk niet.

Tenzij de mevrouw in kwestie van gamen houdt. Dat bleek wel tijdens de Tokyo Game Show. Voltage, maker van een heuse dating-sim, had bij zijn stand een paar gladjakkers staan die zo dicht mogelijk in de comfort zone van de passerende vrouwen kwamen en ze probeerden te versieren. Je zou denken dat de dames in kwestie gierend van het lachen die lui weg zouden duwen vanwege de opzichtige manier om een product te verkopen, maar nee hoor. “Het is erg opwindend, ze zijn zo lief”, vertelde een vrouw naderhand. “Ik versta geen Japans, maar hij is prachtig”, riep een passerende Braziliaanse. Pardon? Is het werkelijk zo oppervlakkig? Dat kan toch niet? Maar goed: wij bij Draadbreuk blijven vertrouwen in de vrouw houden. Al lopen we wel even snel door als een meisje vertelt graag een spelletje op de computer te spelen.

Fotocredits:
Header: Helga Weber via photopin cc
Middelvingers: PKMousie via photopin cc
Buigende vrouwen: alliecooper via photopin cc
Post-Its: @superamit via photopin cc
Muscle man: Zuhair Ahmad via photopin cc

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.