Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

INDIGO 2014 Dutch Game Garden: toffe games! (video)

Ger
  • Op 27 september 2014

Vroeger hadden we alleen Davilex, maar tegenwoordig viert de Nederlandse game hoogtij. Op INDIGO:home, georganiseerd door Dutch Game Garden toonden 32 Nederlandse game-ontwikkelaars afgelopen week haar nieuwe spelletjes. En daar zat best wat leuks tussen. Check de reportage.

INDIGO wordt eens per jaar georganiseerd en is in feite een grote showcase voor de Nederlandse game-industrie. De meest getalenteerde game-developers hebben hier een kleine stand om hun spelletje – of dat nu voor de console, smartphone of zelfs Oculus Rift is -aan de wereld te laten zien. Sommmige games zijn nog in de ultieme 0.5 beta-fase, anderen zijn al te koop in de appstores. Draadbreuk keek een tijdje rond en spotte de volgende toffe games:

Voggel

Vergeet Angry Birds. Vergeet Flappy Bird. Voggel gaat het helemaal maken. In een chaotische game moet je je tegenstanders verslaan door hun vogels te stelen. Dat doe je op verschillende manieren, waaronder het afschieten van een heuse laser. Prima voor een avondje schreeuwerige lol met je vrienden. Niet geschikt voor iemand die legpuzzels legt. Trailer:

 

Status: Nog in ontwikkelfase. “We willen kijken of we 3D vogels kunnen maken”, zo sprak Robin van Lierop van Voggel ons toe. Wanneer de game komt: “We zijn daar open in, we hebben nog geen publisher gevonden die het spel wil uitbrengen voor de console.” Work in Progress, dus.

Trefbal 2.0

Jolt

Games maken voor de smartphone maakt iedereen. Casual gaming is populairder dan ooit, maar vaak wel erg individueel. Jolt, van het Nederlandse Keep Games heeft een originele oplossing. Zelf noemen ze het ‘competitieve action on a single device’ en komt erop neer dat je met zijn tweeën tegen elkaar op een mobiele telefoon op tablet een potje kunt Jolt’en. En wat is dat Jolten dan? Een soort van modern potje trefbal, maar dan met robots, hippe 2.0 sounds en een virtuele arena. Leuk om te doen, al moet je tegenstander niet uit zijn of haar mond ruiken, want je bent wel heel intiem met elkaar… Trailer:

 

 

Status: Nu al te koop voor Android en… Windows Phone. iOS is er nog niet, maar ‘dat wordt bekeken’, aldus Martijn D Postma, maker van Jolt.

Vechten voor de mensheid

Man Or Monster

Oculus Rift-gekte. Altijd leuk. In het geval van Man or Monster moet je in een blokkerige 3D-wereld kiezen tussen – jawel – man of monster. Ben je het mannetje moet je de stad redden, ben je het monster, moet je de stad mollen. Zo simpel is het. En dat is best leuk, ware het niet dat gamen met een Oculus Rift op nog wel wat wennen is. Zeker bij veel explosies is het niet per definitie heel erg goed voor lijf en leden. Wel tof dat maker Xform veel grote, herkenbare steden heeft nagebouwd in Man Or Monster.

 

Status: De game wordt gebouwd voor zowel liefhebbers van de Oculus Rift als mensen die gewoon liever een plat spelletje spelen. “Het is echt ons pet-project, daardoor duurt het wat langer. Ik hoop dat we binnen 6 tot 8 maanden klaar zijn, maar er moet ook brood op de plank komen dus gaan betaalde klussen soms even voor. Maar: hij komt er zeker”, zo stelde Pieter Albers van Xform ons gerust.

Nederlandse WiiU-game!

Swords and Soldiers 2

Een Nederlandse game-ontwikkelaar die spellen ontwikkelt voor de WiiU. Vinden wij leuk. Swords and Soldiers 2, ontworpen door het vrij bekende Ronimo Games, vertelt het verhaal van Redbeard de Vikingleider die, zo simpel kan het zijn, de wereld moet redden. Dat doet hij in een prachtig ontworpen omgeving, voorzien van veel kleur. Het is een strategiegame waarbij je in head2head kunt kiezen te spelen via de WiiU Gamepad of de televisie. Voor een extra stukje strategische spanning.


Status:
Swords and Soldiers 2 wordt een downloadable game voor de WiiU. Wordt, nog niet ‘Is’ dus. Wanneer het leuke spelletje precies komt, is nog niet duidelijk.

Baantjer 3.0.

Mysteries Most Mysterious

Wij houden van leuke tekeningetjes. Nu lijkt het spel Mysteries Most Mysterious niet direct een geweldig knappe game met fantastische 3D-graphics en een briljante in-game experience, maar de twee hoofdpersonen zijn zo leuk getekend dat je toch effe de controller erbij pakt. In deze detective-game moet je onverklaarbare crime oplossen. Een soort De Cock on speed en met een snor, dus.


Status
:
 ‘Possible done in the half of 2015’, is de cryptische omschrijving die te vinden is op de website van Mysteries Most Mysterious. Nog even geduld, lijkt de beste opmerking in dezen.

 

Meer?

Op de website van Indigo vind je een compleet overzicht van alle getoonde games.