Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (6)

’t Wereldje (6)
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

5. Al Gore probeert het weer

Hé, ben jij ManBearPig?

Hé, ben jij ManBearPig?

Al Gore is de man van het ‘net niet’. Bijna president van de Verenigde Staten, bijna ManBearPig gevangen en bijna Twitter overgenomen, zo hij vertelde hij aan Bloomberg. Twitter wilde echter niet, die zaten ongetwijfeld niet op zijn in de nek hijgende vrouw Tipper te wachten. Ach, Gore heeft natuurlijk zijn gevecht tegen klimaatverandering nog. Wij rijden nog even een paar rondjes met de milieu terroriserende Volvo van Ger, kan hij op dat gebied ook weer even vooruit.

4. Rotzooi opruimen in GTA V

chop-push

Raken we ooit uitgepraat over GTA V? Voorlopig nog niet. Ook deze week zitten er weer aardig wat uurtjes in de game. Maar ondertussen mist Dennis, met zijn Android-smartphone, nog altijd de bijbehorende app die alleen beschikbaar is voor iOS-apparaten. Dus kan hij niet op zijn telefoon auto’s customizen of rottweiler Chop trucjes leren. Maar soms is het ook wel lekker, geen app. Zoals app-ontwikkelaar Garret Murray treffend zegt: “Nothing makes me want to play Grand Theft Auto V quite like being told my in-game dog took a shit via push notification.”

3. Nokken met die camera!

Dat de kwaliteit van de stream niet top is, betekent niet dat je er met je camera voor kan gaan hangen, lul!

Dat de kwaliteit van de stream niet top is, betekent niet dat je er met je camera voor kan gaan hangen, lul!

Ja hoor! Besluiten we bij een concert eens lekker thuis te blijven omdat het te streamen is en omdat we anders toch alleen maar naar de fototoestellen van anderen aan zitten te kijken, blijkt het zicht tegenwoordig bij online concerten ook ontnomen te worden door lui die het zelf willen vastleggen. Bovenstaande screenshot komt van het concert dat Paul McCartney gisteren weggaf voor het oog van de wereld. De meneer hierboven dacht kennelijk dat hij het tafereel met zijn fototoestel in één hand midden in het publiek beter kon filmen dan de professionele camera die achter hem stond. Een analoge lul die voor de internetwereld verpest.

2. Apple komt bij je thuis deze winter!

no worries? Hallo, Tim Cook kijkt mee!

No worries? Hallo, Tim Cook kijkt mee!

Als je het leuk vind om stoute iMessages te sturen naar je vriendin, bedenk dan wel even dat het mogelijk is dat Tim Cook thuis grinnikend mee zit te lezen. Zei Apple eerder nog dat je berichten versleuteld en alleen voor jou en de ontvanger te bekijken is, uit een Frans onderzoek blijkt dat medewerkers van de elektronicagigant met een simpele handeling ook toegang hebben. Toch vervelend, met het hele PRISM-gebeuren in het achterhoofd. Ach, wij iMessagen alleen nog met onze moeders. Eens kijken wat ze bij Apple kunnen met de kook- en huishoudelijke tips die we krijgen…

1. Killing zombies

Hmmm, lekker! Zombies!

Hmmm, lekker! Zombies!

Als we games, tv-series en films moeten geloven, zouden we als mensheid een aardig lastige kluif hebben aan een zombie-uitbraak. Kun je wel creatief met een kettingzaag,platencollectie of met agressieve planten in de weer gaan, maar ze zijn altijd met aardig veel. Nu blijkt dat we in real life niet zoveel van de ondoden hebben te vrezen. Mocht er een zombie-apocalyps zijn, krijgen we namelijk hulp van…het dierenrijk. Uit dit verhaal blijkt namelijk dat vogels, roofdieren, reptielen en insecten de lelijke monsters in mum van tijd een kopje kleiner zouden maken. Lekker hoor, wij slapen vanavond een stuk lekkerder. Maar eerst nog even een potje Resident Evil!