Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Toffe LG-gadgets nader bekeken (video)

Ger
  • Op 23 januari 2015

Draadbreuk was in bruisend doch regenachtig Lissabon om daar tijdens het LG Innofest 2015 de nieuwste producten van fabrikant LG te checken. Het resultaat: belachelijk mooie OLED-tv’s, een automatische colbert-schoonmaker, stofzuigers die achter je aan lopen en natuurlijk de LG G Flex 2.

In bovenstaande video gaat Ger in vogelvlucht langs alles wat jong en hip en van LG is. Maar omdat we ook graag het een en ander duiden, een klein overzicht van alle LG-producten.

1. LG G Flex 2: gebogen smartphone

G Flex 2 LG

LG G Flex2. Niet zo mooi als we dachten.

 

De LG G Flex 2 kwam tijdens de CES in Las Vegas een beetje uit de lucht vallen. De eerste gebogen telefoon, de G Flex 1, was nou niet echt het meest succesvolle telefoontje uit de historie van de Zuid-Koreaanse fabrikant en bovendien was het model erg duur en waren de specs niet bijzonder spectaculair. De G Flex 2 lijkt op het eerste gezicht een flinke verbetering. De smartphone is kleiner, heeft een betere kijkhoek en dito scherm, goede hardware en is voorzien van de nieuwste software.

Wat vinden we van de LG G Flex 2?

We zeggen het eerlijk: het viel een beetje tegen. En dat is niet omdat de LG G Flex 2 geen mooi display heeft. Dat is ook niet omdat het toestel traag is of een matige camera bevat. Sterker nog: op al deze vlakken lijkt de Flex 2 een ware kampioen. Maar: de telefoon ligt niet bijzonder fijn in de hand. De Flex 2 is enigszins hoekig en die kromming – dat blijft wennen wanneer je een smartphone in handen houdt. En leek de bordeauxrode versie op plaatjes erg gaaf, in de praktijk ziet de achterkant er een beetje uit als een motorkap van een goedkope auto. Wel tof: de krasbestendigheid is weer verbeterd en de kwaliteit van het display is ongekend.

 

2. LG VC4916NNT: stofzuiger die achter je aan loopt

Wie er voor mijn voeten loopt die krijgt een...

Wie er voor mijn voeten loopt die krijgt een…

 

De LG LG VC4916NNT is geen robotstofzuiger. Het is ook geen reguliere stofzuiger. Wat is het dan wel? Nou eigenlijk een combinatie van beiden. Je bedient de gadget helemaal zelf, maar heeft wel een accu en bewegingssensoren. Vooral dat laatste is handig: moest je vroeger sjouwen en ingewikkeld sturen als er een moeilijk hoekje gezogen moest worden, stuurt de VC4916NNT helemaal zelf.

Wat vinden we van de LG VC4916NNT?

Een stofzuiger die achter je aan loopt. Het is een gevalletje van: je moet er maar op komen. LG heeft creatieve mensen in Korea zitten, zoveel is zeker. Helaas lijkt het model vooralsnog niet naar Nederland te komen – hij staat althans niet op de Nederlandse versie van LG’s site – en dat is ergens jammer want het is een prima alternatief voor iedereen die vindt dat een gemiddelde robotstofzuiger niet voldoet . Zo’n LG HOM-BOT is namelijk leuk, maar echt goed zuigen? Nee. Dan heb je een regulier ding nodig. Wel wat aan de naam doen, aub.

 

3. LG TROMM Styler: antikreukapparaat

Die chick krijg je er zeker niet bij?

Die chick krijg je er zeker niet bij?

 

De ultieme gadget voor Barney Stinson uit How I Met Your Mother. De LG Tromm Styler haalt kreukels en onfrisse geurtjes uit je pakken zonder dat jij er iets voor hoeft te doen (oke, je moet ze even ophangen, maar als dat al teveel gevraagd is…). De Tromm Styler bestaat al een tijdje, op de IFA 2009 kwam LG met het gekke ding op de proppen, maar nog altijd is ‘ie niet beschikbaar in Nederland. Omgerekend kost het apparaat zo’n 1800 dollar.

Wat vinden we van de LG TROMM Styler?

Hoe idioot het ook klinkt, dit vinden we heel erg tof. Wij (en Ger in het bijzonder) haten strijken, wassen en alles wat er mee te maken heeft en dan is dit een goed alternatief. Bovendien lekker decadent, dat is ook weleens leuk.

 

4. LG Door-in-Door koelkast (ook wel: GS9366NECZ)

"He Hallo? Ja mam. Het kan echt een deur in een deur!"

“He Hallo? Ja mam. Het kan echt een deur in een deur!”

 

LG is erg trots op zijn koelkasten. Dat merkten we een half jaar geleden al toen we op uitnodiging in Seoul een kijkje in de keuken kregen en bleek nog maar weer eens in Lissabon. De LG GS9366NECZ heeft zogenoemde ‘door-in-door’-technologie. Dat klinkt spannend, maar is in feite niets meer dan een koelkast met een extra deur.Wil je alleen een colaatje pakken, hoef je slechts een kleine deur in de grote deur te openen, om zo energie en gedoe te besparen. De Door-in-Door technologie is op meerdere koelkasten te vinden, die gewoon in ons koude kikkerlandje te koop zijn.

Wat vinden we van de GS9366NECZ?

Weet je vriend of vriendin niet dat je koelkast een dubbele deur heeft, is het ongetwijfeld leuk om hem of haar een keer flink te foppen. Daarna is het vooral handig. Niets meer, niets minder.

 

5. LG OLED-tv’s: een waar kijkgenot

Wow.

Wow.

 

LG is momenteel het enige merk dat OLED-televisies produceert. OLED-tv’s hebben door een ingewikkelde techniek geweldige zwart- en contrastwaarden. Maar: OLED is ook duur en daarom durven andere fabrikanten het (niet meer) aan. Althans, voorlopig niet. LG bouwt dus langzaam een voorsprong op. OLED-televisies zijn er in verschillende soorten en maten en zijn wel of niet voorzien van een gebogen element of de 4K-resolutie. Voor ieder wat wils dus, maar hou wel rekening met de portemonnee. Hoewel ze bij de Koreaanse gigant graag spreken van ‘een betaalbaar prijspunt’ is circa 2800 euro voor een televisie toch wel veel.

Wat vinden we van LG OLED-tv’s?

Hier worden we gewoon even stil van. Wat.Een.Prachtig.Beeld. De hele wereld schrijft consquent over 4K en alles daar om heen, maar jongens: OLED HEEFT DE TOEKOMST.

 

6. LG UC9: leuk tv’tje voor erbij

Voor als je iets mist in je broek (een veelgemaakte grap, maar eentje die meer dan ooit van toepassing is).

Voor als je iets mist in je broek (een veelgemaakte grap, maar eentje die meer dan ooit van toepassing is).

 

Op een beurs als Innofest kom je naast innovaties ook hele belachelijke dingen tegen. Een tv van 105 inch, bijvoorbeeld. De LG UC9 is een 5K (ja 5, niet 4) curved 105 inch cinema-tv met IPS-paneel. Een mond vol maar het komt erop neer dat je gewoon een gigantische (en gigantische scherpe) tv in huis haalt. Wie het ding gaat kopen is wel de vraag: met een adviesprijs van 100.000 euro is dit niet direct een tv die je even snel aanschaft. Wel leuk voor in de slaapkamer, dat wel.

Wat vinden we van de LG UC9?

Tja. Hij is ehh… groot. En ehh… duur. Een pr-medewerker van LG verklapte ons dat Afrojack onlangs een 85 inch model bij de Mediamarkt had aangeschaft. Misschien dat de dj dit ook wel een leuke gadget vindt.

 

7. LG Music Flow: muziek ecosysteem

Lekker flowen. Dat rijmt op blowen. Of zo.

Lekker flowen. Dat rijmt op blowen. Of zo.

 

Sonos is een bazenmerk. Als eerste fabrikant die mooie multiroommuzieksystemen (een uitzonderlijk goed woord voor Wordfeud, GdG) ontwierp heeft het een standaard gezet voor ieder ander elektronicamerk dat graag iets met audio doet. Music Flow is LG’s antwoord op Sonos. Met diverse speakersets, home entertainment systemen en soundsbars proberen de Koreanen ons te overtuigen van Music Flow.

Wat vinden we van LG Music Flow?

Dat overtuigen lukt niet helemaal, maar dat kan ook komen doordat we op de beurs niet echt de kans kregen de geluidskwaliteit van Music Flow en haar speakersets goed te checken. Wel valt de diversiteit aan producten op: LG heeft van alles wat en spreekt daardoor een brede doelgroep aan. De bluetoothspeakers waren overigens vrij basic. Een leuker en steviger design had best gemogen, LG.