Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (8)

’t Wereldje (8)
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

5: Gezeik bij Dell

Er zijn zoveel flauwe grappen te maken, we weten niet eens waar we moeten beginnen

Er zijn zoveel flauwe grappen te maken, we weten niet eens waar we moeten beginnen

“stijlvol design, loopt lekker soepel, goed uitgerust, ruikt alsof er een kat overheen heeft gepist. Twee sterren”. Nee, we hebben de Dell Latitude 6430u zakelijke notebook niet getest. Jammer, want we zouden er veel voor over hebben gehad om eens tot zo’n conclusie te komen. Dell heeft een probleem met zijn nieuwe Latitude. Die lucht! Gebruikers klagen steen en been over de stank die van het toetsenbord af komt; kattenpis. Dell geeft aan dat het riekende onderdeel vervangen wordt, maar heeft geen idee waardoor het komt. Voor wie er nu over twijfelt een 6430e te kopen, nergens voor nodig. Het magazijn heeft wat familieflacons Febreze aan laten rukken, bij nieuwe notebooks is het probleem verholpen.

4: We hebben het al even niet meer over GTA V gehad

Luchtvervuiling: verantwoordelijk voor mooie foto's sinds 1970

Luchtvervuiling: verantwoordelijk voor mooie foto’s sinds 1970

Het is toch al zeker twee weken terug dat Dennis voor het laatst het woord ‘GTA V’ op deze site heeft gebruikt. Dat kan zo niet langer. Er is tenslotte zoveel te doen. En nee, dan hebben we het niet over de hoofd-verhaallijn, over de sidemissions of de uitgebreide online multiplayer. De leukste dingen in het spel zijn misschien wel die zaken, die Rockstar van tevoren ook niet kon bedenken. Neem bovenstaand plaatje. Gemaakt door een professionele fotograaf. Met zijn mobiele telefoon….in GTA V. De beste man heeft een hele serie mooie plaatjes, allemaal gemaakt met SnapMatic. Er is inmiddels ook een heus stuntteam die de grenzen opzoekt van wat mogelijk is. Momenteel liggen die grenzen bij het motorrijden op de zijkant van een viaduct en een sprong vanaf de grond op het dak van een stadium. En omdat het ongetwijfeld leuk is om te doen: check deze Destruction Derby…op het dak van een wolkenkrabber.

3. Apple <3 Samsung

Apple versus Samsung

Apple versus Samsung

Ironie, oh ironie. Apple en Samsung – u weet wel: die twee bedrijven die al jaren als blagen op het schoolplein liggen te rollebollen – lijken weer voor even vriendjes. Apple komt eind november met de iPad Mini 2 met retina-scherm, maar nu blijkt dat verschillende leveranciers moeite hebben dat display goed en wel te leveren. En dus ziet de iFabrikant zich genoodzaakt bij Samsung Display aan te kloppen. Tja, soms zie je in het donkerste uur pas wie je vrienden zijn. Wij wachten even met de armen over elkaar op het moment dat de een weer de teddybeer van de andere afpakt en het hele circus weer opnieuw begint.

2. Wat drijft daar?

Is het een flat? Is het een vlot? Nee, het is de Google, euh, iets.

Is het een flat? Is het een vlot? Nee, het is de Google, euh, iets.

Er onttrekt zich een mysterie in de San Fransisco Bay. Sinds een week ligt daar in het water een.. euh, ja, wat is het eigenlijk? Een ding is zeker: Google heeft er iets mee te maken. Maar wat ze met dit grote pakhuis op drijvers gaan doen is een raadsel. Sommige experts zeggen dat het hier gaat om een enorm datacentrum, waarvan de dataservers automatisch worden gekoeld met het water uit het meer. Anderen zeggen een enorme Google-store, terwijl ook niet wordt uitgesloten dat het hier om een grote marketingstunt gaat. Wat het ook is: Google kennende zal het wel vol met glijbanen, binnentuinen, sportscholen en open haarden zitten.

1. Jeuj! Gadgets in het vliegtuig!

"Ik versta je heel slecht, vlieg net door een tunnel!"

“Ik versta je heel slecht, vlieg net door een tunnel!”

Met Draadbreuk vliegen we nog wel eens de wereld over voor een beurs, productlancering of demonstratie. En omdat de tijd tijdens dit soort reisjes schaars is, verzetten we veel werk in het vliegtuig. Grootste ergernis: dat we tijdens het opstijgen en landen alle apparatuur uit moeten zetten. Scheelt aardig wat tijd. We snapten het ook nooit: al die moderne vliegtuigen waar voor miljoenen aan moderne apparatuur in zit, kan zomaar uitvallen als we met een laptopje of telefoon bezig zijn? In de briljante serie The West Wing hadden ze het er al een keer over. Maar het behoort nu tot de verleden tijd. De Federal Aviation Administration (FAA), de Amerikaanse overheidsorganisatie die over dit soort dingen gaat, heeft groen licht gegeven om je apparatuur altijd tijdens de vliegreis aan te houden. Heerlijk, kunnen wij weer lekker een filmpje kijken doorwerken. Overigens: bellen in het vliegtuig mag nog steeds niet.