Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Ausbauchen (3) mit winnaar Teufel Winactie!

Dennis de Vries

Stel je de volgende situatie even voor: je rent als Draadbreuker al de hele dag over de IFA in Berlijn. Zo veel te doen, zoveel te zien, je kunt wel gadgets kijken tot je er bij neer valt. Maar om 18:00 begint het security-personeel te morren. IFA gaat dicht, opbokken van de stand. Dan sta je dus op het parkeerterrein met Ausbauchen nog in de planning. Een dagje overslaan dan maar? De winnaar van de Teufel winactie morgen bekend maken? Nope. Camera aan, en rollen maar. Dit was onze tweede dag op de IFA elektronicabeurs.

De dag begon bij Panasonic. De fabrikant pakte niet echt uit dit jaar, maar had toch wat interessante nieuwe zaken te zien op de enorme stand. Een nieuwe LED-tv bijvoorbeeld, met een beeldkwaliteit zo goed als de beste plasma. Dat zijn niet onze woorden, maar die van Panasonic zelf. Kost je wel een paar duizend euro overigens. Niet nieuw, maar wel cool, is de Panasonic HX-A500 actioncam. Anders dan GoPro heeft Panasonic gekozen voor een aparte lens, dat met een draadje aan de camera zit verbonden. Ideaal, aldus Dennis. Waardeloos, vindt Ger. Wie gelijk krijgt zal worden beslist op een skateboard.

Na Panasonic gingen we naar Sony. Een grote naam, een fabrikant om rekening mee te houden. Maar van de Sony Xperia Z3 serie werden we van tevoren niet echt warm. Het leek vooral een herhaling van zetten. Gelukkig werden we daar bij de Sony Xperia dubbeldekkerbus langzaam maar zeker steeds enthousiaster. Die Sony Xperia Z3 Compact is echt heel mooi. En het feit dat je nu PS4-games op je Xperia kunt spelen is een langgekoesterde wens van Dennis. Ger had minder geluk. De Sony Xperia E3 die hij in handen kreeg kon hem allerminst bekoren.

Wie wint de Teufel Motiv B?

Na Sony met piepende bandjes naar LG, waar we maar met één vraag aanklopten: “Ziet die LG G Watch R er inderdaad zo goed uit als op de foto’s die we al gezien hebben?” Het antwoord….zie je in Ausbauchen. Maar veel belangrijker nog: prijzen! We mochten een Teufel Motiv B ter waarde van €250 weggeven aan een volger van Twitter, Facebook en Youtube. De notaris heeft een naam uit de hoge hoed getoverd, de winnaar is – tromgeroffel – JacktutorialSS die ons op Youtube in de gaten houdt. Gefelicteerd Jackie Tuut (zo mogen wij ‘m noemen), stuur even een mailtje naar redactie@draadbreuk.nl dan maken we alles in orde.

De IFA wacht op niemand, dus staan we morgen weer veel te vroeg naast ons bed om op de beurs nieuwe tech te checken. Veel previews, en natuurlijk ein neue Ausbauchen! Tshuss!