Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Stream NOS nu nog makkelijker

NOS app altijd overal.
Redactie

We schreven in aanloop naar het EK al een uitgebreid verhaal hoe in 2024 NOS voetbal te kijken in het buitenland. Wij blij, jullie blij. Krijgen we twee dagen later een mailtje van die vermaledijde publieke omroep dat ze hun streams nog beter en makkelijker maken, zo vlak voor het Europese voetbaltoernooi. Nou, dan moeten wij daar maar even induiken. Doen we voor jullie. Geen probleem, komt -ie.

Allereerst: ‘NOS vernieuwt app voor televisie; alle streams nu met één klik te starten’, is de schreeuwerige kop die in het mailtje van de NOS werd genoemd. De NOS doelt daarmee op de specifieke app die het heeft gemaakt om NOS-uitzendingen te kijken op de tv. De app biedt tot toegang tot zo’n 500 livestreams per jaar wordt vanaf nu ook aangeboden door Ziggo en KPN. De NOS Live-app was al beschikbaar via de Smart TV’s van Samsung en LG.

Een van de nieuwe features die de tv app van NOS (naam: NOS Live) biedt, is de zogenoemde ‘momenten-functie’, die je misschien al kent van de online streams. Kijkers kunnen hoogtepunten of andere belangrijke momenten uit een live-uitzending eenvoudig terugkijken. Een symbool in de livestream geeft aan wanneer zo’n moment plaatsvond. Door erop te klikken, gaat de kijker direct naar het moment en kan daarna weer live verder kijken. Dit betekent dat je nooit meer een doelpunt, rode kaart, demarrage of gouden medaille mist, stelt de NOS.

NOS Live app

Naast livestreams biedt NOS Live uitgebreide programma-informatie. Bij elke uitzending staat waar deze over gaat en wanneer je moet inschakelen voor specifieke momenten. Voor sportevenementen zoals het EK atletiek wordt aangegeven hoe laat welk onderdeel begint en of er Nederlanders in actie komen.

Bovendien kunnen de laatste uitzendingen van het NOS Journaal, het NOS Jeugdjournaal, Nieuwsuur en het NOS Sportjournaal teruggekeken worden. Ook is er een gidsfunctie, waar je kan zien welke live-uitzendingen er allemaal aankomen.