Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Techjournalisten bij perstrips: 4 dingen die opvallen

Techjournalisten bij perstrips: 4 dingen die opvallen
Ger
  • Op 12 januari 2015

Draadbreuk wordt haast wekelijks uitgenodigd voor een persevent, conferentie of beurs. En omdat we alles willen volgen, gaan we negen van de tien keer op de uitnodiging in. Maar als we dan eenmaal in Parijs, Rome of Seoul zijn, dan gelden er wetten. Onuitgesproken stelregels. Over het gedrag van het journaille, welteverstaan. Draadbreuk doet wat niemand ooit deed: een boekje open over techjournalisten tijdens perstrips.

2. Nederlanders dragen tenminste wat fatsoenlijks

"The soul of this man is in his clothes"  - William Shakespeare.

“The soul of this man is in his clothes” – William Shakespeare

Wij zijn bij Draadbreuk absoluut geen fashionista’s. Geef ons een zwart v-halsje, spijkerbroek en een paar Allstars en we zijn tevreden. En bij iets officieel trekken we een gestreken overhemd en nette schoenen aan. Maar zelfs zo’n eenvoudige Wim Kieft-achtige look lijkt alsof Addy van den Krommenacker het bedacht kan hebben, als je het vergelijkt met de vodden die Denen, Russen en Polen dragen. Maar echt. De gemiddelde Pool ziet eruit alsof hij in 1950 voor het laatst de Primark in is geweest en daar in de grabbelbak zijn outfit bij elkaar heeft gezocht.

Dan zijn er Belgen. Die kopen weliswaar overhemden, maar die lijken structureel te groot. En zijn overigens structureel pastel van kleur, want laten we wel wezen: zalmroze was in 2005 toch ontzettend hip en happening.

Duitsers doen wel hun best er redelijk uit te zien. Althans, als je vindt dat een C&A-pak er redelijk uitziet, that is.

Kleine disclaimert: @RonnoSmeets – immer getooid in een zwart t-shirt met net iets te groot MobileCowboys-logo – en Daniel ‘computernerd t-shirt’ Verlaan zijn uitzondering op de regel. En het is dat Arnoud Wokke tegenwoordig de nieuwsredactie van Tweakers bestiert en we ‘m daarom wat minder vaak zien, anders had hij ons fashion-gehalte ook danig omlaag getrokken.

Oh, en waarom moeten techjournalisten altijd stinken? Er is ook deodorant in mini-vorm, gasten. Vooral een tip aan de Duitsers, overigens.

 Photo credits
Man on Bar: ~! via photopin cc
Man with mustache and bow: Dr Snafu via photopin cc
Laptops from the year zero: a.has via photopin cc
Wondering baby: jrishel via photopin cc

Pagina's: 1 2 3 4

Reacties

  1. Jeroen den Otter

    Leuk om zo eens te lezen!

  2. job

    geweldig atikel