Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (28) met dooie gadgets

Dennis de Vries

Eerst je bordje leeg eten, daarna even op de bank uitbuiken met Uitbuiken. Of, als dat beter uitkomt, op de bureaustoel, kruk of canapé. Maar verwacht ditmaal wederom geen lofzang over nieuwe gadgets. Paul en Dennis zitten achter de tafel om een aantal technologieën dood te verklaren. Dit is Uitbuiken.

Loop een elektronicawinkel binnen en kijk eens om je heen. Veel tv’s, laptops en witgoed. Een plankje smartphones, allemaal prima. Maar als je beter kijkt zie je ook veel zooi liggen die eigenlijk niet meer van deze tijd is. En daar kijken Paul en Dennis dan weer naar. Naar mp3-spelers bijvoorbeeld. Als je geen zwemmer bent, waarom zou je die nog willen hebben? Natuurlijk, we hebben er allemaal eentje meegedragen en er uren, dagen, jaaaren heel veel plezier mee gehad. Maar het is mooi geweest.

Dat geldt net zo goed voor afstandsbedieningen. Je weet wel, die dingen die altijd tussen de kussens van de bank verdwenen en waar vroeger hele families slaande ruzie om kregen. Niet meer nodig. En zo kunnen ze nog wel even doorgaan. Dat doen ze dus ook. 10 minuten lang, niets anders dan gezemel om zaken die ze niet meer zien zitten.

Tot volgende week!

Reacties

 1. stijn v brummelen

  Mac pro 2013 vind ik wel een erg mooie pc/apple pc. Lekker klein en toch high end. Ik weet helaas dat plasma tv’s verdwijnen. Ook hdd gaan weg denk ik, allemaal SSD’tjes en ten slotte van die DVD spelers voor achter in de auto.

  • Dennis de Vries

   Je bedoelt dat afvalemmer-design? Ja, die is wel tof ja. Computers designen kun je wel aan Apple over laten. Witte kasten hebben ze al decennia geleden afgezworen daar.

 2. albertams

  Dit is een super Gadget, de Nokia 3310 met PureView camera !

  • Dennis de Vries

   We trappen er heus niet in, Albert! 🙂