Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (40) met de Sony Xperia T3 & Nokia Lumia 930

Bart
  • Op 16 juni 2014

Maandagavond, zappen is zinloos, dit is aflevering veertig van Uitbuiken! Deze week bespreken we – ondanks de komkommertijd – een aantal opvallende nieuwe telefoons, zoals de Sony Xperia T3 en de Nokia Lumia 930, komt er een bluetooth speakerset langs die de nodige herrie in stereo oplevert en hebben we weer een sappige iPhone 6-roddel.

We trappen de uitzending af met de Disco Twins van het merk Supertooth. Zelden zo’n slechte naam (inclusief merknaam trouwens) voor een gadget gehoord, maar dat mag de pret niet drukken. De Disco Twins doen hun naam eer aan, want het zijn twee draagbare bluetooth speakers voor stereogeluid. Dat is redelijk uniek en daarom de kostbare zendtijd waard. Paul is wel enthousiast, zet een muziekje op en vindt de adviesprijs van 149 euro best netjes.

Nokia Lumia 930 & Sony Xperia T3

Op het gebied van nieuwe telefoons is het een beetje droog, maar we bespreken twee opvallende nieuwe verschijningen: de Nokia Lumia 930 bijvoorbeeld, die uitgerust is met een 20 megapixel camera, inclusief Pureview-technologie. Volgens Nokia kan het toestel pleurisherrie tot 140db zonder vervorming opnemen, ideaal om tijdens een concert te filmen dus. Al is Paul daar wel faliekant op tegen… Voor zo’n 499 euro kan de Lumia 930 in jouw broekzak glijden, maar dan moet je nog wel even wachten tot ergens in juli, want dat ligt de telefoon in de schappen.

De Xperia T3 is volgens Sony met z’n 7mm de dunste 5,3″ inch smartphone in het hele universum en daarom de moeite van het bespreken waard. De T3 komt eind juli in Nederland uit en krijgt een adviesprijs mee van 330 euro.

Nieuws: Samsung Galaxy Note 4 gaat QHD

In het nieuws bespreken we kort de nieuwe Samsung Galaxy Note 4, die waarschijnlijk in september op de IFA wordt aangekondigd. Dit monster krijgt een 5,7 inch scherm en – volgens de laatste roddels – een QHD-resolutie. Daarnaast zou de Note 4 in twee edities verschijnen: een reguliere versie en één met een krom scherm. Joepie.

De iPhone 6 lijkt ook in twee edities te komen, maar dan gaat het om twee verschillende schermformaten: 4,7 en 5,5 inch. In de categorie geen-nieuws blijkt NS vertraging te hebben, nu met oplaadpalen op het perron en loopt Dennis al dagen in de polonaise omdat GTA V naar de Xbox One, PlayStation 4 en PC komt.

Dat en nog veel meer in deze Gerloze-editie van Uitbuiken. Die zit namelijk in Korea met LG en komt dus ongetwijfeld volgende week terug met een karrenvracht aan sterke verhalen.

Tot volgende week!