Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (52) met Apple Pay en Mancave Utrecht

Ger
  • Op 22 september 2014

Time flies when you’re having fun. En zo zijn we alweer aangekomen bij aflevering 52 van ons wekelijkse programma Uitbuiken! Vandaag zitten Ger en Paul klaar achter de inmiddels welbekende witte tafel om te praten over en aantal urgente zaken. Betalen met je smartphone of -watch, bijvoorbeeld. Of hoe leuk een mancave is. Dit en meer zie je vandaag in Uitbuiken!

Als je Ger vandaag zo op de presentatiestoel ziet zitten, zou je denken dat hij net een heftig auto-ongeluk heeft gehad. Onder de blauwe plekken, brace om zijn pootje: tja, dat krijg je als je met de grote mannen wilt meedoen. Vorige week sloeg hij namelijk iets te hard tegen een boksbal. Resultaat: pols gekneusd. Tijdens een rondootje voetbal kreeg hij ook nog eens een klap tegen zijn arm. Maar hoor je ‘m zeuren? Wij wel, maar voor de camera hield hij het vandaag redelijk droog. En vond hij de kracht om samen met Paul te praten over een aantal belangrijke dingen.

Betalen met je foon

Neem het betalen met je smartphone of -watch. Apple heeft het onder de naam Apple Pay onlangs tegelijkertijd met de komst van iOS 8 gelanceerd. Creditcard eraan koppelen en binnenkort kun je in de VS er je blikje cola mee afrekenen. Samsung is op de achtergrond samen met PayPal aan het werk om ook betaalverkeer met je slimme horloge te laten plaatsvinden. Grote vraag: hoe lang duurt het voordat dit gemeengoed gaat worden? Ger en Paul gaan er op in.

Nieuws: Oculus Rift, Panasonic DMC-MC1 en Sony’s smart glass!

Er is vandaag natuurlijk ook gewoon nieuws. Zo zochten we uit dat die toffe smartphone met Leica-objectief die Panasonic op de Photokina presenteerde, de DMC-CM1, niet naar Nederland komt. Bummer! Maar er is ook goed nieuws. De presentatie van het nieuwe prototype van de Oculus Rift, bijvoorbeeld. Die is nog niet voor de consumentenmarkt, maar het zou zomaar kunnen dat er volgend jaar een model in de winkels komt te liggen. En Sony wil volgend jaar zijn eigen smart glass beschikbaar stellen voor ontwikkelaars. Een concurrent voor de Google Glass, zitten we daar op te wachten?

Mancaves. Zijn die triest?

Ook leuk: Ger was vorige week bij de opening van een mancave in winkelcentrum Hoog Catharijne te Utrecht. Daar zag hij een keur aan BN’ers en een Tesla, speelde even met de Playstation 4 en dronk hij de nodige drankjes. Maar toch, dat begrip ‘mancave’: hoe triest is dat eigenlijk? Ger en Paul zetten er een boompje over op.

Dit en meer in deze smakelijke aflevering van Uitbuiken. Volgende week weer een heerlijke nieuwe, dus houd ‘m hierrr!

Reacties

  1. Eenmothafuckingkaasschaaf

    Leuke aflevering weer!