Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Sony BRAVIA S90 curved een beetje

Ger
  • Op 23 september 2014

Soms snap je niets van apparaten. Bij de Sony BRAVIA S90 kun je ook niet anders dan fronsen. Waarom? Dit is een prachtige curved UHD-televisie. Alleen: hij curved nauwelijks. En dat is dus gek. 

Sony lanceerde de Bravia S90 vlak voor de IFA in Berlijn. Het bedrijf wil met deze nieuwe curved de concurrentiestrijd aangaan met LG en Samsung. Hoe doen ze dat? Door de Bravia S90 een net iets ander gebogen scherm mee te geven als de anderen. Want echt gebogen: dat kun je de S90 televisie maar niet of nauwelijks noemen. Daardoor moet – volgens Sony – er amper reflectie en vertekening zichtbaar zijn.

Vooral dat laatste argument is best geestig. Immers een krom scherm zorgt voor kromme beelden. Een rechte lijn wordt krom. Dat is niet zo gek. Door de kromming echter zo beperkt mogelijk te houden zie je amper gebogen beelden. Maar los je daarmee niet een probleem op wat geschapen is toen gebogen beeldschermen een probleem op probeerden te lossen? Een kromme gedachte. Er schijnt – maar we weten het bij Draadbreuk niet helemaal zeker – dat er ook gewoon ‘platte’  televisies zijn.

Lekkere subs

Dat wil overigens niet zeggen dat de S90 een slechte tv is. Integendeel zelfs. Beelden zien er op een beursvloer prachtig uit en dankzij prima interne speakers, inclusief wat redelijke subs kun je heerlijk series en films kijken. Niets meer, niets minder. Innovatieve beeldtechnieken zorgen er bovendien voor dat kleuren en contrasten beter dan ooit worden weergegeven.

Simpel gezegd: Dit is een toptelevisie. Daarover bestaat geen twijfel. Maar of die kromming nodig is? Daar kun je wel een boompje over opzetten.

De Sony BRAVIA S90 is eind 2014 beschikbaar. De 75 inch editie kost 8500 euro. 

cruved-sony