Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken! (54) Vanaf Presszone, met LG G3S

Dennis de Vries

Voor Paul is het een leuk uitje, maar voor Bart – die van ons niet meemocht naar de IFA – is het een absoluut hoogtepunt. De Presszone techbeurs in Haarlem. Iets kleinschaliger dan IFA, maar toch genoeg te zien. Dat niet alleen, maar het is ook een prima locatie om de nieuwe Uitbuiken op te nemen!

LG G3 gaat een maatje kleiner

De ‘mini’ en ‘compact’ telefoons zijn blijvertjes. Hadden Ger en Paul vorige week nog de Sony Xperia Z3 Compact in de studio, nu komt Bart aanzetten met de LG G3 S. De naamt verraadt het niet, maar dit is de kleinere versie van de LG G3. Met een 5 inch scherm is hij niet alleen kleiner, maar het toestel is jammergenoeg ook wat minder goed uitgerust. Daar tegenover staat dan wel weer het fijne prijsje, maar vooral het ‘woooow’-gevoel dat Bart kreeg toen hij het toestel voor het eerst vast pakte.

Google Nest zorgt dat je niet in vlammen opgaat

Paul wordt oud. Dat merken we aan het feit dat hij zijn stappen telt met de Samsung Galaxy S5. Maar vooral dat hij op een techbeurs als Presszone oprecht enthousiast kan worden van een slimme thermostaat of rookmelder. Goed, de Nest-goodies zien er gelikt uit, maar ze zijn ook nogal prijzig. Aan de andere kant: de thermostaat bespaart schijnbaar zoveel dat je de aankooprijs er binnen een paar jaar uit hebt en het feit dat je niet in vlammen opgaat is moeilijk in geld uit te drukken.

Health: wat een bullshit

Paul telt zijn stappen met de Samsung Galaxy S5. Hadden we dat al gezegd? De beste man is helemaal in de ban van de vele, vele gezondheidsgadgets die op de beurs liggen. Bart ook, die meet graag hoe goed hij slaapt met de gadgets van fabrikant Withings. Maar niet iedereen is daar enthousiast over. Niemand minder dan Dim, de man achter Androidworld, komt even aanwaaien. Hij is matig te spreken over de grote hoeveelheid health-gadgets. Of zoals hij het in eigen woorden stelt: “Wat een bullshit!”

Waar blijft de toffe audio?

Kortom, hier en daar viel een kritische noot te horen. En dan heeft Paul het nog niet eens over de audio-gadgets gehad! Terwijl er vorig jaar nog bakkenvol toffe audio-apparatuur stond, is de opbrengst dit jaar karig. Een superplat Bluetooth-speakertje, hier en daar een hoofdtelefoon. Dat was het wel.

Presszone videpreviews?

Komende week nog flink wat videopreviews van toffe of opmerkelijke gadgets. Vergeet de IFA, in Haarlem gebeurt het!