Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken! (60) met Uber, Airbnb en de Nikon Coolpix S32

Paul Gersen

Hoera, we hebben de zestig gehaald: op naar de duizendste aflevering! Inderdaad, Ger en Paul hebben er weer zin in en niet alleen omdat de zon lekker schijnt: er ligt namelijk een camera klaar die besproken dient te worden en aangezien deze ook nog eens roze is, kan dat niet anders dan een flink mannelijk gesprek worden. Verder bespreken wij ‘burgerinitiatieven’ als Uber en Airbnb en knallen we er in met het nieuws. Inderdaad: welkom bij een nieuwe aflevering van Uitbuiken!

Met z’n allen aan de burgerinitiatieven

Krankzinnig: de taxi-app Uber draait dit jaar waarschijnlijk een omzet van tien miljard dollar. Het is een van de web-succesverhalen van de afgelopen tijd, samen met dingen als Airbnb en Snappcar. Allen springen ze in op een bijzondere trend. We zijn namelijk met z’n allen niet bereid nog heel veel te betalen voor diensten die ook goedkoper kunnen. Ger en Paul maken beiden ook graag gebruik van ‘burgerinitiatieven’ als deze en laten hun licht schijnen op het succes van deze diensten.

Hema komt met smartphones, Facebook goes LinkedIn

Denk je alles gehad te hebben, kondigt HEMA ineens aan met smartphones en tablets op de markt te komen. Goed, ze maken ze niet zelf natuurlijk en de apparatuur richt zich op de onderkant van de markt. Dat kan natuurlijk alleen maar goed gaan. Dat geldt ook voor Facebook, dat met twee nieuwe diensten wil gaan concurreren met LinkedIn en Google Docs. Wordt dit een Google Buzz-verhaal? En de Google Glass is uitgesteld. Gelukkig maar, aldus Paul en Ger.

Nikon kindercamera is alleen voor kinderen

Waarom moeten kinderen altijd hun eigen apparatuur hebben? Nou, gewoon, omdat ze anders de onze kapot maken. En dus juichen we het van harte toe dat de Nikon Coolpix S32 op de markt is gekomen: een camera die tegen een stootje kan, tot liefst 18 (!) meter waterdicht is, een opvallend kleurtje heeft en ook nog eens een paar kekke kinderspecs heeft. En het meest bizarre: Ger is enthousiast.

Dit en meer in een nieuwe aflevering van Uitbuiken! Volgende week weer een nieuwe!