Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (83) met Hololens, Dell Venue 11 & Blackberry

Ger
  • Op 4 mei 2015

Bomvolle Uitbuiken deze week, want er zijn afgelopen week een hoop toffe zaken gepresenteerd. Zo kwam Microsoft met nieuws rondom de Hololens, blijkt Elon Musk een nog grotere baas dan-ie al was en heeft Bart het licht gezien. Of nou ja, bijna dan. Aflevering 83 van Uitbuiken!

Saaie merken? Niet meer!

Rode draad in deze uitzending is merken die voorheen saaier dan je schoonmoeder waren, maar tegenwoordig best toffe dingen maken. Allereerst Microsoft, want de Windows-boer gaf afgelopen week tijdens Build, het congress voor geeks in de VS, een update rondom het Hololens-project. Mocht je de hype rondom dze VR-bril niet hebben meegekregen, check dan vooral Dennis zijn stuk. Hij was namelijk behoorlijk lyrisch over de Microsoft Hololens en dat zijn Ger en Bart eigenlijk ook wel. De nieuwe video’s zagen er zeer futuristisch uit en eigenlijk konden we maar één ding uitkramen: HEBBEN. We moeten helaas nog even wachten, want wanneer de Hololens voor uitkomt is nog onduidelijk.

Dell Venue 11 7000

Microsoft was voorheen alles behalve sexy en dat geldt eigenlijk ook voor Dell. Kennen we vooral als merk van de tientallen identieke pc’s die in klaslokalen en kantoren worden neergezet, maar blijken best leuke dingen te doen. Het uitbrengen van de Dell Venue 11 7000, bijvoorbeeld. Een tablet meets laptop, draaiend op Windows 8.1. Het apparaat liet het kwartje bij Bart eindelijk vallen. Hoe dat precies zit? Check de uitzending.

Verder bespreken we de Tesla Powerwall, het nieuwe speeltje van Elon Musk, begraven we de BlackBerry Venice voor-ie goed en wel gepresenteerd is en steken we Dennis een veer in zijn achterste vanwege zijn komische ‘wat er allemaal mis ging bij de presentatie van’-video’s. Zo fileerde hij de Galaxy S6, Huawei P8 en HTC One M9 op eigenzinnige manier. Nog niet gezien? Kijken dan!

 

Tot volgende week!

Reacties

  1. Broodje Kaas

    Ik denk inderdaad dat de Venue 11 veel interessanter wordt wanneer Windows 10 uit is. Maar dan zou ik liever doorsparen voor een iets eleganter apparaat, zoals de Asus Transformer Book T300 Chi. Vooral de functie die Microsoft Continuum noemt vind ik erg interessant. Een interface die zich aanpast aan de grootte van je scherm. Een tablet (of zelfs telefoon) kan je zo nog effectiever gebruiken door hem aan een scherm te koppelen. Ik ben ook wel benieuwd naar Hololens, maar heb eigenlijk niet zulke hoge verwachtingen!