Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Blackberry, Galaxy Note 5 en LG G4C

De wandelgangen met Blackberry, Galaxy Note 5 en LG G4C
Dennis de Vries

Met de lancering van de LG G4, eerder deze week, dacht we het het wel even gehad te hebben met de LG-geruchten. Maar niets in minder waar. Verder vingen we roddels op over de Samsung Galaxy Note 5, en blijkt Blackberry ook nog gewoon te bestaan.

 

LG G4C: als een LG G4, maar dan kleiner

lg-g4c

Afgelopen dinsdag konden we allemaal genieten van de presentatie van de in leer gehulde LG G4. Mooi ding, strak in het pak, lekkere camera en prima specs. Het lijkt er op dat LG weer een prima prestatie heeft geleverd. Klein puntje van kritiek: de LG G4 is met een 5,5 inch beeldscherm nogal groot. Geen nood, er zit waarschijnlijk een Compact-versie aan te komen. Het toestel lekte ditmaal niet op een of ander obscuur Chinees sociaal netwerk, maar gewoon bij een Hollandse webwinkel. De winkel zette alvast de LG G4C te koop voor € 295. Hoewel er verder totaal niets bekend is over het toestel, trekken we gewoon met z’n allen lekker de conclusie dat dit de LG G4 Compact is.
Dat is snel, na de lancering van de LG G4. Zeker. Het origineel ligt nog niet eens in de winkels, maar op 12 mei kun je schijnbaar al de LG G4C bestellen. Als je dat zou willen…

 

Samsung Galaxy Note 5 duikt op

Het gerucht wat je wist dat zou komen: De Samsung Galaxy Note 5 komt er aan. Nu is een lancering van een nieuwe Galaxy Note op de IFA in Berlijn (in september) net zo’n regelmatige traditie als pakjesavond. Geen verrassingen daar dus. Het eerste gerucht is afkomstig van Samsung fansite Sammobile, die claimen de eerste codenamen van het toestel te hebben. Binnen het bedrijf gaat de Galaxy Note 5 rond als ‘Project Noble’. Verder is er niets bekend, maar toch fijn dat we na de Samsung Galaxy S6-lancering in ieder geval niet droog komen te staan qua Samsung geruchten.
Ik las ook iets over Project Zen, wat houdt dat in? Een variant van de Samsung Galaxy S6. Daar weten we verder net zoveel over als over de Galaxy Note 5: helemaal niets dus.

 

Het leeft nog: Blackberry

Blackberry venice

 

Dat we dit nog mogen meemaken. Een gerucht over nieuwe Blackberry-telefoons. Sterker nog: een gerucht dat spannend genoeg is om ook daadwerkelijk aandacht aan te besteden in deze rubriek. Want waar Blackberry de afgelopen tijd een beetje op de achtergrond bleef en af en toe een kloon uitbracht van een toestel dat ze al lange tijd voerden, lijken ze het nu helemaal anders te gaan doen. Heuh, als de geruchten kloppen natuurlijk. Zit je? Ja? Maak kennis met de Blackberry Venice. Een Blackberry met dual-curved beeldscherm á la Galaxy S6 Edge. Volgens de geruchten beschikt het toestel over een 16 megapixel camera, een octa-core CPU en een accu van 3.650 mAh! Zit je nog steeds? Nee? Dacht ik al.
Niet slecht. Maar Blacberry is Blackberry niet zonder een hardware-toetsenbordje. Eens. Gelukkig is de Venice een slider. Met een uitschuifbaar toetsenbord onder het dual-curved scherm. Leuker dan dit, worden telefoon-geruchten niet.