Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Hij is eindelijk af: Oculus Rift begin 2016 te koop

Hij is eindelijk af: Oculus Rift begin 2016 te koop
Dennis de Vries

Al vanaf onze eerste kennismaking met de VR-headset Oculus Rift spookt er maar één vraag door ons hoofd: “Wanneer is dit ding te koop?” Het antwoord was steevast dat we nog even moesten wachten. Tot vandaag. Oculus heeft bekend gemaakt zijn VR-bril in het eerste kwartaal 2016 in de verkoop te doen.


UPDATE 6 januari 2016: De leverdatum en prijs van de Oculus Rift zijn ook bekend.

Sinds de enorm succesvolle Kickstarter-campagne in 2012, waarmee de eerste versie van de Rift het licht zag, heeft Oculus een aantal headsets uitgebracht die alleen voor ontwikkelaars beschikbaar werden. Die ontwikkelaars hebben hun tijd genomen, maar hij is eindelijk af. De aankomende consumentenversie heet ‘gewoon’ Oculus Rift en borduurt voort op het idee van het laatste prototype met de codenaam ‘Crescent Bay‘.

 

Ziet er comfortabel uit. Doe er maar twee.

Ziet er comfortabel uit. Doe er maar twee.

 

Oculus belooft wel de nodige aanpassingen. Zo claimen ze op de site een nieuw design dat mede moet zorgen voor meer draagcomfort. Daarnaast zit het apparaat, zoals we weten, propvol sensoren waardoor hij in alle gevallen je hoofdbewegingen goed moet kunnen volgen. Of je erbij gaat zitten of gaat staan, maakt geen hol uit zegt Oculus. Na anderhalve minuut in die achtbaan lig je toch languit (zeggen wij).

Oculus Rift prijs

Veel details zijn er niet bekend. Oculus zegt dat ze de komende weken meer technische specificaties van de headset zullen bekend maken. Daarnaast hebben ze ook een hele serie aan speciaal voor VR ontwikkelde games die ze binnenkort presenteren. We verwachten binnenkort dus veel meer Oculus-nieuws. Uiteindelijk heeft de vraag ‘wanneer’ plaats moeten maken voor de vraag: ‘Hoeveel’? Want Oculus noemt geen advies- of verkoopprijs voor hun virtual reality headset. De prototypes waren te koop voor $350 en Oculus liet eerder al weten dat ze ‘m graag uiteindelijk voor tussen de 200 en 400 dollar in de winkels willen hebben. Of die belofte gehouden wordt, blijft nog even spannend. Tot we daar meer over weten, moeten we nog maar een keer kijken naar Ger in een virtuele achtbaan. Omdat het kan.

 

Video: blijft leuk, de eerste ervaring met Oculus Rift