Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken! (86) met Launchpad, Indie games, selfiesticks & Google Maps

Uitbuiken! (86) met Launchpad, Indie games, selfiesticks & Google Maps
Dennis de Vries

Draadbreuk is op vakantie. Even lekker weg. Soms in eigen land of in eigen huis, soms naar de andere kant van de wereld. Dat maakt het een beetje lastig om bij elkaar te komen voor de nieuwe versie van Uitbuiken. Dan maar niet doen? Tuurlijk niet! Deze aflevering komt letterlijk overal vandaan!

 

 

Selfiesticks: wij zijn om

Zo hangt Ger ergens in het Colombiaanse luchtruim. Niet in een vliegtuig, maar aan een parachute. De beste man vond het leuk om te paragliden en dat doet rare dingen met een mens. Ger ging naar boven als notoire selfiestick hater, maar kwam terug als een ander mens. Wat is er in godsnaam allemaal gebeurd daar in de lucht? Gelukkig had hij een GoPro mee. En een selfiestick.

Paul maakt een muziekje

Paul neemt het er ook even van. Een ideale vakantie betekent voor hem: gordijnen dicht, telefoon op stil en lekker rondklooien met een nieuwe app. Dat kun je saai noemen, maar Pauls dagelijkse leven is nu eenmaal een krankzinnige rollercoaster van avonturen. Dan ga je daar in je vrije tijd niet ook nog eens naar op zoek. Paul is hard op weg uw favoriete zolderkamer-DJ te worden. Eerder ging het dak er al af bij de reviews van de Philips M1X-DJ en de Reloop Beatpad, nu maakt hij – live in de uitzending – zijn eigen moppie muziek met Launchpad.

>> Kijken: Launchpad voor iOS review (met epische dancetrack gemaakt met de app)

Vieze woordjes in Google Maps

Ondertussen heeft Bart vieze woordjes zitten opzoeken op Google Maps en is uitgekomen in Ransdorp. Het was afgelopen week even lachen, omdat er ontdekt werd dat allerlei schunnigheden een hilarisch resultaat opleverden. Maar het werd een stuk enger toen je ook je eigen naam kon invoeren, en Google Maps daar een locatie aan hing. Voor sommigen klopte dat totaal niet, voor andere was het zo creepy-correct. En weer andere hadden thuis heel wat uit te leggen.

Poolse indie games, alleen op Draadbreuk

En Dennis zit nog altijd in Polen. Wat daar gebeurt? Nou, daar maken ze de beste games van het jaar. Het Poolse The Witcher 3: Wild Hunt wordt nu al geroemd als dé game van 2015. Wat gebeurt er nog meer op gamegebied in het verre oosten? Dennis liep even binnen bij Digital Dragons om daar de lokale indiegames te checken. Ook hij deed een bijzondere ontdekking: De Samsung Gear gaat prima samen met games. En vervolgens ging hij compleet uit zijn plaat met Ready Steady Mental.

>> Check ook deze 7 opmerkelijke Poolse indie games

Kortom….kijken!

Tot de volgende keer!