Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Zeven tips om het maximale uit je iPhone te halen

Zeven tips om het maximale uit je iPhone te halen
Afdeling Commercie

Een iPhone is slimmer en geavanceerder dan de computer die gebruikt was om de eerste mensen op de maan te zetten. Logisch dat jij niet alles weet van je iPhone, dat zou namelijk bijna Rocket-Science zijn. Om er voor te zorgen dat jij het optimale uit je spaceship haalt, zet Smartrepair 7 tips op een rijtje.

Tip 1: Snel reageren op je appjes

Reageren op je WhatsApp-berichten zonder je telefoon te unlocken? Met de nieuwste software op je iPhone hoef je alleen je nieuwe bericht naar links te swipen en op reply te klikken en iOS zorgt ervoor dat jij direct kunt typen om zo snel mogelijk te reageren op de berichten van je vrienden. Ben je al bezig met je iPhone op het moment dat je een berichtje binnenkrijgt? Reageer dan snel door de notificatie naar beneden te halen.

Tip 2: sluit apps af die batterij gebruiken

De software op de iPhone is zo gemaakt dat de laatste twee of drie apps die je hebt geopend nog stroom kunnen verbruiken. Wil je ervoor zorgen dat je telefoon na een druk middagje niet aan de oplader moet? Sluit dan de laatste drie apps af door twee keer op de homebutton te klikken en ze in het opgeplopte menu af te sluiten.

iphoneios8-thumb

Tip 3: check welke apps batterij slurpen

Ondanks dat je je apps goed afsluit toch last van een batterij die sneller leeg is dan een glas bier tijdens een biercantus? Kijk dan eens welke app zo veel stroom verbruikt. Ga hiervoor naar je instellingen > algemeen > gebruik > batterijgebruik. Hier zie je hoeveel procent iedere app aan batterij heeft verbruikt. Blinkt er één app uit in het drastisch leeg slurpen van je batterij? Gebruik die app dan minder, zorg dat je ‘m altijd goed afsluit of gooi de app helemaal van je telefoon. Wat er niet is, kan ook geen batterij kosten!

Tip 4: Verstuur foto’s die zichzelf verwijderen

Als je iemand een foto wil sturen die diegene maar tijdelijk mag zien kun je Snapchat gebruiken. Heb je geen Snapchat maar wil je toch iemand een foto sturen met een self-desctruct timer? Gebruik dan de standaard Berichten-app. In plaats van op de normale manier een foto te maken kun je het camera-icoontje inhouden en een foto of video maken. Wanneer je de foto/video hebt gemaakt blijft het bestand 2 minuten lang te bekijken, daarna is het voor altijd verdwenen (toch NSA?).

Tip 5: verwijder notificaties één voor één

Heb je meerdere notificaties van één app maar wil je slechts sommige notificaties verwijderen? Vroeger, toen nog niemand van #bendgate had gehoord, kon je onmogelijk één notificatie van een app afsluiten zonder alle andere notificaties van die app te verwijderen. Gelukkig heeft iOS dit in zijn laatste versie aangepast en kun je zonder probleem een specifieke notificatie verwijderen. Dit doe je door de notificatie naar links te swipen. Bij sommige apps kun je behalve het verwijderen van de notificatie ook nog wat extra dingen doen. Zo kun je een afspraak uit je agenda snoozen zodat je de melding over 5 of 10 minuten weer krijgt.

 

Autocorrect van je iPhone uitzetten kan levens redden.

Het toetsenbord van je iPhone aanpassen kan levens redden.

 

Tip 6: Verberg de voorspellingen van je toetsenbord

Sinds de introductie van de voorspellingen van je toetsenbord zijn er mensen de een hekel hebben aan de functie. Hij neemt extra ruimte in en je klikt er ooit per ongeluk op waardoor je negentienletterwoord weer overnieuw mag typen. Om dit vreselijke leed te voorkomen kun je de voorspellingenbalk naar beneden schuiven. Wil je de balk weer terug? Swipe hem dan weer naar boven. Hoe simpel kan het zijn.

Tip 7: Red je eigen leven

Lig je dood te gaan, kunnen omstanders niemand voor je bellen want je telefoon is beveiligd met een code. Best wel balen natuurlijk… Gelukkig heeft Apple een nieuwe functie toegevoegd in iOS 8 waarmee je misschien wel je eigen leven kan redden. In de gezondheidsapp die standaard op je telefoon staat kun je naar het tabje ‘Medische ID’ om die pagina vervolgens te bewerken. Hier kun je een contact toevoegen. Om dat contact vervolgens te bellen moet je op ‘noodoproep’ klikken op je lockscreen.

Heeft je iPhone je leven gered, maar is je trouwe vriend nu wel overleden? Geef je iPhone dan een waardig herstel en laat hem repareren door Smartrepair. Die repareren alle smartphones, tablets en computers. Je iPhone wordt binnen 30 minuten gerepareerd door ervaren monteurs zodat je niet lang hoeft te wachten op je levensredder. Tijdens het wachten kun je genieten van een goeie bak koffie of thee. Als je tevreden met je gerepareerde iPhone de deur uit loopt heb je ook nog eens 12 maanden garantie op de reparatie op zak. Dus is je iPhone kapot? Kom dan langs bij een van de vestigingen in Den Bosch, Nijmegen of Tilburg of maak gebruik van de 24-uurservice.