Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Logitech gefeliciteerd!

UE Boom
Ger
  • Op 28 januari 2014

Wij krijgen om een volstrekt onduidelijke reden nog weleens het stigma zuur te zijn. Dat zijn wij geenszins. Wij houden van een gebbetje, een knipoog. We vinden tech leuk en interessant, maar soms moet je als gadgetjournalist wel die oogkleppen af doen. Er schijnen oorlogen te zijn, er is economoische malaise – dat zet de lancering van de vijfenenveertigste Samsung Galaxy smartphone wel even in perspectief. En daar schrijven we dan over.

Niet iedereen vindt dat leuk. Prima. Wij hebben lol aan de knipoog en het overgrote gedeelte van onze lezers ook.

Desalniettemin, als je het ooit door collega Paul Gersen zo bevlogen opgetekende Draadbreuk-mission statement weleens hebt gecheckt, dan weet je dat we ook schaamteloos enthousiast kunnen zijn. Dat we iets heel erg tof kunnen vinden. Zo heb ik afgelopen zomer nog een gadget haast meer toegejuicht dan toen Khalid Boulahrouz ooit Cristiano Ronaldo onderuit schopte.

UE Boom

Die gadget: de Logitech UE Boom. De UE Boom is niets meer dan een eenvoudige, kleine bluetooth-speaker die je kunt bedienen met je smartphone. Het ding laadt op via USB en brengt meer dan prima geluid. That’s it. Geen overbodige toeters en bellen, maar gewoon een eenvoudige speaker die je overal mee naar toe neemt. En dat doe ik dus ook. Vakantie, kroeg, voetbalkantine, kleedkamer, barbecue’s bij zwoele zomeravonden – overal is de UE Boom mijn reisgenoot. En dan mag hij weliswaar 200 euro kosten – die prijs rechtvaardigt de lol. Het is een uiterst nuttig apparaat.

En blijkbaar ben ik niet de enige die dat vindt. Ik kreeg een persbericht binnen. Kennelijk heeft Logitech een gezaghebbende prijs gewonnen. Of liever: zeven gezaghebbende prijzen. Ik had nog nooit van de IF Product Design Awards gehoord, maar Logitech was spekkoper. Het bedrijf is blijkbaar uiterst innovatief als het gaat om design.

Toch een beetje zuur

Een toetsenbord van Logitech, een muis van Logitech, een touchpad van Logitech – allen wonnen ze een prijs die ‘uitstekende prestaties in design beloont’. Dat interesseert ons normaal geen ene hol (ben ik toch weer een beetje zuur, sorry),  maar toen ik door het flinke rijtje awardwinning Logitech producten scrollde en de UE Boom zag staan, moest ik gewoon effe glimlachen.

Ik gun die UE Boom wel een prijsje. Ook al is het een volstrekt vage en totaal niet interessante award. Alles om die UE Boom groot te maken.

Hieronder nog eenmaal de videoreview van het apparaat dat ik bestempelde als ‘Vakantiegadget van het jaar 2013.’