Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Vraagje: ‘Wat vinden jullie hét product van 2013’

Dennis de Vries

Zo, we hebben nu wel even genoeg naar onszelf geluisterd. Tijd om eens jullie stem te horen. Normaal hebben we op dit tijdstip, op deze plaats een stelling staan en gaan we even flink in discussie. Maar ditmaal is de stelling een vraag. Een vrij simpele vraag.

Er zijn in 2013 weer honderden smartphones, tablets, computers, notebooks, convertibles, systeemcamera’s, dsrl’s, 4k-tv’s, gameconsoles, portables, wearables en shareables uitgekomen. Of het nou een smartphone is die je zelf gekocht hebt en waar je nog heel erg blij mee bent. Of een wild concept van een gadget wat je ergens op een obscure site hebt gezien. Misschien een nieuwe productcategorie waarmee je kennis maakte via een preview-video? Wat het ook is, we zijn benieuwd naar jullie antwoord op de vraag:

 

‘Wat vinden jullie hét product van 2013?’

 

Laat maar horen welke gadgets indruk hebben gemaakt. En vertel er meteen even bij waarom! Wordt het een veilige keuze als de iPad Air of ben je achterover geslagen door iets als de Oculus Rift? Reageren mag hier onder in de comments! De leukste reacties zullen worden voorgedragen in het alomgeprezen techprogramma Uitbuiken, aankomende maandag. Mocht je je ongebreidelde mening niet op het internet durven te zetten? Een mailtje sturen mag ook. Tot slot: ben je een Twitter-addict, dan geven we je ook daar een podium: reageer voor de overzichtelijkheid even met de hashtag #stellingdraadbreuk

We hebben zelf overigens een vrij uitgebreid antwoord op deze vraag, maar daar komen we komende week op terug. Stay tuned!

Reacties

 1. Simon Kingma

  ik vind het beste product van 2013…… de macbook air 13inch van apple omdat:’het een super dunne maar toch super snelle laptop is waarmee je makkelijk de werkdag mee door komt.

  • Rik

   nou de macbook air is een hele goede laptop die absluut op mijn verlanglijstje staat maar hier mist toch de innovatie die nodig is om hét product van 2013 te zijn vind ik. Het is eigenlijk gewoon een macbook air 2012 met een betere accu en enkele kleine verbeteringen. wacht tot volgend jaar dan gaat apple naar het schijnt een échte grote update doen in hun macbook air line en misschien word dat wél het beste product van het jaar.

  • techeksper

   Ik vind de samsung galaxy s4 als de beste van dit jaar wand
   De s4 laat zien dat er meer is dan bellen en internetten.dat krijg je bij geen een telefoon.
   ik tiep met me s 4

  • Rik

   Typen is met een y 😉 en want met een t

  • BroodjeKaas

   Prachtige laptop inderdaad. Welke ook het overwegen waard is: de Sony Vaio Pro 13. Is lichter (zelfs met extra externe accu), goedkoper, heeft een scherper (aanraak-)scherm met véél betere kleurweergave en heeft verder vergelijkbare specificaties.

 2. Damian

  Voor mij is het zeker weten de Moto G. Lage prijs snel in gebruik goede accu etc. helemaal toppie.. En de nexus 7 2013 vind ik ook zeker super voor media te consumeren gebruik hem de heledag voor youtube maar omdat een mobiel hoofdzakkelijk is geef ik hem de nummer1!

 3. marc574

  De Iphone 5s natuurlijk! Super snelle telefoon met Touch-Id en 64-bit processor.

 4. Joris Wechsler

  Ik denk de Xperia Z1. Een mooi toestel met mooie specs en super camera. Of de Nexus 5 is ook een super device.

  • Craziest Crap

   Was destijds erg gecharmeerd van de Xperia Z. (Een van de) eerste toptoestel dat daadwerkelijk waterdicht is. Vond het toen trouwens wel al een lomp ding. Met de Z1 is het eigenlijk alleen maar erger geworden. Hij is zwaarder, langer en breder, met hetzelfde beeldscherm. Weliswaar een betere accu, maar het is wat mij betreft genoeg als een telefoon een dag meegaat. De lader is immers niet voor niks uitgevonden. De Z1 is een verbetering op een aantal gebieden, maar het is de vraag of de gemiddelde gebruiker daar echt profijt van heeft. Ook denk ik dat mensen met de xperia Z minder snel zullen overstappen op een Z1 dan galaxy S3 gebruikers op een S4 zouden doen. Gewoon te weinig innovatie, en alsnog een pittig prijskaartje

  • BroodjeKaas

   Waarom zou een S3 gebruiker eigenlijk een S4 kopen? Zodat je kan scrollen door met je hoofd te bewegen?

  • Tomtom

   Omdat hij er dan in eigenlijk alle opzichten (scherm, camera, processor, formaat van het toestel, software, batterij) op vóóruitgaat, terwijl de Z1-koper op een enkel punt zelfs achteruitgaat.

  • Craziest Crap

   Bedankt voor de aanvulling.

  • BlauweVogel

   Precies wat Tomtom zegt. Beetje een zinloze reactie op iets wat de reageerder al duidelijk maakt, BroodjeKaas.

  • BroodjeKaas

   Ik ben het ook wel met hem eens dat het weinig voordeel oplevert om van een Xperia Z naar een Xperia Z1 over te stappen, maar ik vind niet dat de Galaxy S4 wél veel meer biedt dan zijn voorganger (behalve ‘paniekinnovatie’, zoals Ger dat noemt).

  • Samy Ratchet

   als ik zou kiezen zou ik voor s4 gaan snelle proccesor full HD scherm en goede batterij met handige functies ookal is de helft nutteloos

   de note 3 kan ik kort zijn wow

   het slechtste toestel dit jaar vond ik (sorry ger) de iphone5s
   ziet er weer hetzelfde uit weinig verandering en dan nog met hoge prijs wat krijg je dan een iphone waar je niet vrij op bent

 5. IkBenBrian

  Samsung Galaxy S2

  • Dennis de Vries

   Maak er Samsung Galaxy S2 Plus van dan. Die is volgens mij nog net van dit jaar.

  • IkBenBrian

   Maar stiekem was het een grap 😛

 6. Tomtom

  Toch ‘gewoon’ de Samsung Galaxy S4. Nog nooit eerder was er zoveel scherm, zoveel batterij, zoveel processorkracht noch zoveel mogelijkheden in zo’n compacte behuizing gestopt. Een technisch meesterwerk, met een scherm als een kunstwerk. Ook nog een uistekende camera (bij daglicht top), dankzij de verwisselbare batterij een lange levensduur en via de SD-kaartingang genoeg geheugen voor… ja, alles wat je wilt.

  Bijna revolutionair goed, compleet en compact, wat er ook gezegd mag worden van de behuizing (die ikzelf overigens mooier vind dan die van de One met z’n gaatjes onder en boven, maar daar ben ik één van de weinigen in geloof ik).

  Die tientallen miljoenen kopers zijn ook niet helemaal gek natuurlijk. 😉

  • Dennis de Vries

   Ja hoor es. Volgens dat laatste argument zou een Big Mac het aller- allerlekkerste gerecht ter wereld zijn. Ook daar is niet iedereen het over eens. 😉

  • Plaki

   Een Big Mac is ook het allerlekkerste gerecht ter wereld

  • Craziest Crap

   Gelukkig mag ik een andere mening hebben, want ik zou niet kunnen leven met het feit dat er niks lekkerder is dan een big mac

  • Tomtom

   Dat laatste is ook niet echt argument, vandaar ook de knipoog. Het zou interessanter zijn als je op de rest in ging. 😉 Verder gaat je vergelijking natuurlijk niet op, een BigMac wordt vooral ook gekocht om de prijs en gemak (tijd = geld…), dat kun je van de S4 toch niet zeggen.

  • Dennis de Vries

   Hehe, ik tegen je argumenten vóór de S4 weinig in te brengen. Wat je zegt, toptoestel. Persoonlijk vind ik de HTC One (met gaatjes) wat toffer, maar goed…smaken verschillen.

  • BroodjeKaas

   Die “gaatjes onder en boven” bij de HTC One hebben natuurlijk wel een functie: het produceren van bovengemiddeld goed geluid. Als je de S4 vergelijkt met zijn voorganger, vind ik de verschillen niet bijzonder groot, en zeker niet revolutionair (het verandert niet de manier waarop je je telefoon gebruikt). Wat dat betreft hebben HTC (met BoomSound en Ultrapixels) en ook Apple (Touch ID) meer innovatie laten zien.

  • Tomtom

   Ik weet ook wel dat die gaatjes een functie hebben, maar dan mag ik het nog wel lelijk vinden. Daar ging het mij ook om, dat design als reden noemen om de One verkiezen als beste product, terwijl dat puur persoonlijke smaak is.

   Ultrapixel is verder geen innovatie, het is gewoon het groter maken van de pixels. Speakers op de voorkant ten koste van extra dikke randen en een vingerafdrukscanner (dat bestond natuurlijk al lang) kan ik ook moeilijk innovatie noemen.

  • BroodjeKaas

   Natuurlijk mag jij de speaker grilles van de HTC One lelijk vinden. Maar als BoomSound slechts ‘design’ is en Ultrapixels en Touch ID ‘niet innovatief’, wat is er dan precies zo revolutionair aan de Galaxy S4?

  • Tomtom

   Je legt mij woorden in de mond. Ik zeg helemaal niet dat BoomSound ‘slechts design’ is.

   Verder gaat het er mij niet om of er wel of niet een echt innovatief element in de S4 zit (zeker niet gezien ik zo’n element dus ook niet in andere telefoons van dit jaar zie), het gaat om het totaalpakket en mijns inziens was het duidelijk de beste telefoon van het eerste halfjaar van 2013. Nogmaals, er zat nog nooit zo’n groot, schitterend scherm, zo’n grote batterij, zo’n snelle processor en zoveel mogelijkheden (multi-window, dual-shot, smart scroll (al is dat waardeloos, maar hé, innovatie) etc.) in zo’n compacte behuizing. Om dat voor elkaar te krijgen, is overigens heel wat onderhuidse innovatie nodig geweest ongetwijfeld, maar dat terzijde.

  • stijn v brummelen

   Samsung heeft veel meer geld voor marketing dan htc., dan is eem van de grootste redenen dat bijv. de HTC one niet veel beter verkocht is.

 7. Emiel Smit

  Ik heb dit jaar de Acer Aspire V3-571G-53236G50Maii gekocht. Deze laptop heeft een NVIDIA GeForce 710M 2GB processor met een Intel core i5 processor en een full HD IPS beeldscherm. Nu zijn er meerdere computers die dit hebben, maar deze laptop is ook nog daadwerkelijk te betalen!! €649,-

 8. Jack Decker

  htc one

  • Dennis de Vries

   Kan ik best inkomen, maar toch even benieuwd: waarom?

  • Jack Decker

   Beetje te late reactie maar ik vind de htc one mooit vanwege de kwaliteit en het geluid ik heb zelf een htc one x (al een beetje oud) maar ik ben altijd al erg tevreden geweest over htc

 9. Marc van Zoggel

  Ik sluit me volledig aan bij tomtom. De samsung galaxy S4.

 10. Craziest Crap

  Ik zie wel wat in de 4K-beeldschermen. Dit lijkt nu misschien overbodig, omdat de 1080p schermen al verschrikkelijk mooi zijn. Maar dit zeiden we ook toen 720p het scherpste van het scherpste was. Toen leken 1080p schermen overbodig. De 4K-beeldschermen zijn klaar voor de toekomst

 11. Martijn Hommel

  Oculus rift… Ook al is tie nog niet uit. Dit is zo uniek dat we er volgens mij nog veel meer van horen.

 12. Sjurm

  Asus Transformer Book t100

  Eindelijk een fatsoenlijk Windows 8 apparaat. Ik heb hem dit jaar aangeschaft en ben er ontzettend blij mee. Ik zocht al tijden naar een portable apparaat om vooral mee te werken in de trein en het liefst een tablet. Om fatsoenlijk te kunnen werken is Windows toch wel erg handig. De Surface is het echter gewoon niet, ondanks dat Microsoft het als ideaal apparaat aanprijst. De Surface 2 RT biedt alleen metro-functionaliteiten, wat gewoon vervelend is als je toch net wel een programma nodig hebt die in desktop draait. En de Surface pro is weer veel te duur. Die typecover is ook niets, niet makkelijk op schoot in de trein bijvoorbeeld.

  De Transformer Book is wel een apparaat dat fatsoenlijk werkt. Voor €350 krijg je een tablet met toetsenborddock (stevig, als een netbook) en VOLLEDIG Windows 8.1 inclusief gratis office. Een erg veelzijdig apparaat die een gat in de markt vult naar mijn mening. Er is nu nog geen concurrentie voor dat apparaat en het is eindelijk eens een tablet met Windows die wél naar behoren werkt.

 13. Luuk van Kooten

  ik ga voor de acer liquid e2 omdat hij goed koop is en van alles hightech aan boord heeft zoals NFS en een dual-core 1-GHZ processor een kalen android schil en een niet te klein maar ook niet te groot beeldscherm 4.1 inch en dts-sound stereo wat gewoon heel goed is dat maar voor maar 180 euro maar een nadeel is dat het intern geheugen van 4GB al snel vol zit.

  • BroodjeKaas

   Interessante keuze, maar is de Moto G (zoals @disqus_flvaZbjsPk:disqus voorstelde) in dit prijssegment niet nóg interessanter?

  • Craziest Crap

   Ik ben het helemaal met je eens, @BroodjeKaas. De Moto G is een erg mooi toestel in zijn klasse. Toch denk ik dat beide toestellen niet het beste product van 2013 zijn. Het zijn (naar mijn mening) prima toestellen, maar een tikje saai. Niet innovatief. Wél een kooptip :p

  • BroodjeKaas

   Mee eens. Al denk ik niet dat innovatie per se het belangrijkste criterium is: het beschikbaar maken van goede specificaties voor een doelgroep met een kleinere portemonnee kan in zekere zin ook heel revolutionair zijn.

  • Craziest Crap

   Ik denk dat dat wel een erg belangrijke factor is. Als iets niet innovatief is valt het niet op (tenzij je een grote naam als Apple hebt). Bij het beste product van 2013 denk ik aan iets wat we eigenlijk nog nooit eerder gezien hebben, en ik denk dat we de mobiele telefoon dan al kunnen afstrepen. En inderdaad, het is erg goed dat mensen met een kleinere portemonnee niet buiten de boot hoeven te vallen. Ik heb ook niet honderden euro’s over voor een telefoon. Daarom ben ik erg geïnteresseerd in Huawei. Toptoestellen, lage prijs.

  • Craziest Crap

   Hmmm ik denk dat innovatie weldegelijk belangrijk is. Als het allemaal oude zooi is hoeven we het niet het product van dit jaar te noemen. Maar ik moet je gelijk geven. Goede specs voor een lage prijs is ook innovatief. Heb zelf ook niet veel geld over voor een telefoon. Daarom ben ik aan het kijken voor een huawei. Hoge specs voor een habbekrats

 14. stijn v brummelen

  HTC one. Nog steeds een geweldige telefoon. Sinds die telefoon is samsung opeens goedkoop met hun glanzend plastic. (Deels dan he). Ik denk dat het een mijlpaal voor het design gebied van Android is. Het is een geweldig product. Als ik dan toch bezig ben maak ik toch een top 5.
  2. LG gallery oled TV. Een geweldige beeldkwaliteit met een bijzonder design. De gebogen oled tvs vind ik niks toevoegen. Alleen deze TV is wel voor de rijke onder ons.
  3. IPhone 5S, 64 bit en een vingerprint sensor, indrukwekkend en innoverend.
  4. Nexus 5, geweldige specs, lage prijs.
  5. Chromecast, de apple tv concurrent. Niet een bijzonder goed apparaat. Maar de prijs van 35 dollar maakt heel veel goed.

 15. Plaki

  De Panasonic UT50 plasma TV (technisch gezien is dit een 2012 product, maar hij werd nog gewoon geproduceerd tot Maart 2013, dus ik vind dat hij telt). De reden hiervoor is dat ik heel erg positief verrast werd door de bovenmaatse beeldkwaliteit, vooral omdat de TV maar 500 euro kostte. Dat maakt het extra jammer dat Panasonic gestopt is met plasma.

 16. BroodjeKaas

  Lastig hoor! Veel mooie toestellen zijn al genoemd (HTC One, iPhone 5s, Nexus 5). Mijn stem gaat daarom naar de Nokia Lumia 520, een prima toestel voor een perfecte prijs (€130).

 17. Richard Groenendijk

  Ik zal het per productcategorie een top 3 maken:

  Smartphones
  1. Samsung Galaxy S4 (niet origineel, maar wel gewoon een heel goed product dat iedereen in zijn behoefte zal voorzien)
  2. HTC One (vooral op geluidskwaliteit blinkt deze telefoon uit, het design mist bij mij de wow-factor, maar bij andere mensen is die geloof ik wel aanwezig)
  3. Nexus 5 (ook niet origineel, maar wel gewoon een hele goede telefoon voor een goede prijs met altijd de nieuwste Android versie)

  Tablets
  1. Nexus 7 2013 (ook een goede tablet voor een goede prijs)
  2. iPad Mini 2 (een grote verbetering ten opzichte van de eerste iPad Mini en dus een goede concurrent voor de Nexus 7)
  3. iPad Air (niet de meest innovatieve tablet, maar wel een heel goede voor een redelijke prijs (althans voor Apple dan))

  Laptops
  1. Lenovo ThinkPad (erg goede laptop voor de veeleisende Windows gebruiker)
  2. macBookAir 2013 (handige notebook voor onderweg met een absurde accuduur)
  3. Acer Aspire (tevens een goede laptop voor een acceptabele prijs)

  Spelcomputers/accessoires
  1. Oculist Rift (zo ongeveer de grootste game innovatie in tijden en het is gewoon erg vet!)
  2. PlayStation 4 (er is natuurlijk weinig keus in deze categorie, maar de PlayStation wint het duidelijk wel van de Xbox One, zeker in Nederland)
  3. Xbox One (dan vooral de Kinect stuff enzo)

 18. Roel Emonds

  new mac pro omdat:

  new intel xeon 12 core

  and fire pro d700 6gb vram

  1TB PCIe-based flash storage

  64 gb ram

 19. memberobject

  Het product van het jaar:

  – Is sowieso geen smartphone omdat het verschil tussen smartphones uit 2012 en uit 2013 erg klein zijn.
  – Bij de tablets was de iPad Air zeker de beste door de dunnere randjes want dat trok de aandacht maar product van het jaar is het ook niet.
  – Bij de televisies hoor je de ene gebogen naar de andere gebogen tv 4K is misschien over 10 jaar betaalbaar en 3D is dood, product van het jaar is ook zeker geen tv en al helemaal geen plasma tv.

  Het is natuurlijk de Playstation 4 want geen ander product heeft het nieuws vaker gehaald dan de Playstation 4.

  • BroodjeKaas

   Dus een product dat vaak in het nieuws komt is ook het best? Neigt naar Big Mac-argumentatie!

  • memberobject

   Heb hem al wat aangepast..

 20. janik p

  Er is dit jaar zoveel uitgebracht op Electronics gebied en ook op zoveel verschillende vlakken……

  Natuurlijk zijn er ook nieuwe high-end smartphones uit (bij Sony zelfs 2 in 1 jaar). Maar tegenwoordig gebeurt dat elk jaar dus dat is niet echt heel bijzonder. Wel bijzonder (of bizar eigenlijk) is dat we de grens van 2,0 GHz zijn gepasseerd op de smartphones en dan vraag je je wel af waar houdt dit op?

  Ook zijn er (niet origineel ik weet het) 2 nieuwe spelcomputers uit (ps4 en xbox one) en DAT is iets wat niet gebeurd ieder jaar namelijk maar eens in de 5, 6, 7 jaar. Tenminste een compleet nieuwe spelcomputer en geen updates (slim en dat soort dingen) op de current gen consoles. Dus dat is wel echt HET product van 2013 volgens mij.

  MAAR natuurlijk mogen we ook niet vergeten dat draadbreuk dit jaar echt is begonnen en dat is natuurlijk ook wat waard 😉

  • memberobject

   Ja inderdaad, dit dus.

  • Dennis de Vries

   Aawwww….ik schiet helemaal vol hier. 😀

 21. Martijn Gritter

  De HTC One natuurlijk, om de geluidskwaliteit en het super design. Dit is zowiezo de meest innovatieve smartphone van het jaar.

 22. BlauweVogel

  Zelf ben ik erg gecharmeerd van de kale versie van Android. Daarom bestaat mijn keuze uit twee toestellen.

  Dit jaar vond ik de Moto X toch echt het mooiste toestel van het jaar. Motorola liet zien dat je ook zonder goede specs een prachtige smartphone kan maken. Daarnaast voegde ze ook nog eens daadwerkelijke goede software feautures toe zoals Motorola Assist en het altijd luisteren voor Google Now.

  Ook vond ik de Google Play Edition Samsung Galaxy S4 pittig vet. Dit omdat het in principe een opgefokte Nexus4 is met de kale verise van Android. Ook komt nog bij dat hij uitbreidbaar geheugen heeft en een betere camera.

  Helaas zijn beide toestellen niet beschikbaar in NL maar dat maakt ze niet minder in de race om beste toestel. Hopen dat volgend jaar Motorola zijn Moto x uitbrengt wereldwijd.

 23. Jeroen

  De ipad mini 2 een geweldige tablet voor een goede prijs een van de weinig tablets met 64 bit processor en een super beeldscherm. Het moet in ieder geval de beste tablet zijn
  Of de MacBook air als beste product want je hebt bij geen enkel laptop zo’n geweldige accu als bij deze en een prachtige design maakt het helemaal af

 24. job

  lg g2 natuurlijk: dunste randen, laagste prijs ,(bijna) snelste

 25. Erik

  Ik vind het een mooie ontwikkeling dat LG en Samsung een oled-televisie op de markt hebben gebracht, waar naar mijn gevoel de beeld kwaliteit de laatste jaren een beetje gelijk is gebleven bij televisies is dit een hele verbetering zeker als het wordt gecombineerd met de 4k resolutie. Momenteel zijn ze nog voor de meeste mensen onbetaalbaar, maar ik zie zeker een toekomst in oled tv’s.

 26. Brandon

  #1 Google Glass

 27. WvH

  Beste product is voor mij:
  Nexus 5 en LG g2