Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (15)

’t Wereldje (15)
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

5. Bill Gates haat kinderen (2)

Ze wilde make-up en glittertjes, lul!

Ze wilde make-up en glittertjes, lul!

Leuk initiatief van Reddit: Secret Santa. Daar kunnen deelnemers elkaar kerstcadeautjes sturen. Een soort lootjes trekken en volledig anoniem. Ene Rachel had haar geheime kerstman een verlanglijstje gestuurd met nagellak, make-up, glittertjes en een iPad. Inderdaad, lekker diepgaand, maar als dat is wat je wilt hebben: prima. Daar dacht Bill Gates anders over. Hij trok het lootje en gaf Rachel een reisboek en een koe. Geen echte natuurlijk, maar een knuffelversie die symbool stond voor een echte die aan een hulpbehoevend gezin werd geschonken. Wij hebben een beetje medelijden met de kinderen van de multimiljardair. Dat ze vroeger dan net die ene Barbie of G.I. Joe wilden, maar daarvoor in de plaats weer een stuk vee naar Afrika werd gezonden. Daar verpest je kinderen mee.

4. Supercomputer doet heul toffe dingen

Zou GTA V hier een beetje op lopen?

Zou GTA V hier een beetje op lopen?

Onlangs zagen we deze top 10 van zogenaamde supercomputers: pc’s met een rekenvermogen dat iedere fantasie te boven gaat. Die apparaten staan in grote laboratoria een beetje werk te doen wat wij toch niet snappen, dachten we. Maar wat blijkt: dat valt best mee! Neem Titan, de nummer twee uit de lijst. Heeft net een molecuultje ontdekt dat in bacteriën voorkomt en dat werkt als een soort schakelaartje om de ziekteveroorzaker als het ware uit te zetten. Hoe tof! Titan is dus eigenlijk de elektricien van de biologie. Wij zijn benieuwd waar de supercomputer nu mee aan de slag gaat. Wij hopen op een schakelaartje waarmee je de wil om te shoppen bij vrouwen uit kunt zetten, of iets dergelijks.

3. Onno aan de Grindr

Onno check ook gewoon voor het oog even Grinder. Bron foto: www.stentor.nl

Onno check ook gewoon voor het oog even Grinder. Bron foto: www.stentor.nl

Die Onno Hoes, we hebben best medelijden met hem. Dat je voor het hele land met de billen bloot moet (ha!) en niet anders kan dan bekennen dat je de homo-datingapp Grindr gebruikt! Wat het uploaden van een fotootje wel niet kan veroorzaken. Maar raar is het natuurlijk wel: mag je als bekend persoon niet eens meer op een datingsite komen? Laat onze Ger het maar niet horen, die stopt meteen met onze weg naar wereldheerschappij. We proberen ‘m overigens ook een verhaal te laten schrijven met vijf tips voor Grindr. Maar op een of andere manier blijft dat toch op de plank liggen…

2. Opera snapt ’t Wereldje

Oh no, I see coasts!

Oh no, I see coasts!

Het leven van een techjournalist gaat niet over rozen. Dagelijks krijgen we persberichten binnen over nieuwe gadgets, updates van computerprogramma’s en gewonnen prijzen door bedrijven. Daar pakken we natuurlijk alleen de meest interessante nieuwtjes uit. Dat weten de schrijvers ervan ook, dus die zetten de mails helemaal vol met superlatieven en geven bloemlezingen waarom hun nieuws zo ontzettend vet is. Je kunt je voorstellen dat dat op een gegeven moment bij ons op de lachspieren gaat werken: dat er weer een elektrische tandenborstel is die je leven een andere wending gaat geven, een smartphonehoesje die je op het rechte pad houdt of dat je zonder die nieuwe luidspreker eigenlijk niet verder kunt leven. Daarom zijn we zo blij met Opera. Het bedrijf bracht deze week een update voor iPad-browser Coast uit, vergezeld met een persbericht. Maar het mooie is: bij dit promopraatje kun je zelf aangeven hoe hosanna je ‘m wilt. Goed gezien van de webbrowser: we bepalen zelf wel wat we vinden.

1. Draadbreuk wordt verfilmd

Grote kans dat Kate Upton ook een rolletje krijgt in Draadbreuk The Movie. Ze heeft namelijk enorme, acteervaardigheden.

Grote kans dat Kate Upton ook een rolletje krijgt in Draadbreuk The Movie. Ze heeft enorme, euh,  acteervaardigheden.

We stellen het ons zo een beetje voor: Bart als Christian Bale. Ryan Gosling als Dennis de Vries. Bradley Cooper als ons aller Ger.  Samuel L. Jackson als Paul Gersen. Het meeslepende verhaal over de heftige totstandkoming van Neerlands tofste techzine wordt geregisseerd door Christopher Nolan. Geef ons een jaar of twee. Blazen we nu hoog van de toren? Welnee, het verhaal achter Twitter wordt immers ook omgetoverd tot een televisieserie. Wie er in gaan spelen weten we niet, maar het wordt geproduceerd door Lionsgate, wat we kennen van het heersende Mad Men. Het script is gebaseerd op het boek Hatching Twitter, dat vol intriges en machtswellust zou staan. Hebben we van horen zeggen hoor, wij hebben geen tijd om te lezen: wij schrijven ons eigen verhaal.