Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

‘4 op 5 Nederlanders wil geen smartwatch’

‘4 op 5 Nederlanders wil geen smartwatch’
Ger
  • Op 25 september 2014

Baanbrekend onderzoek van Multiscope. Onder een representatieve (?) groep van ruim duizend Nederlanders is gebleken dat 1 op de 5 Hollandse consumenten binnen een jaar een smartwatch te willen kopen. Althans, dat zegt ‘ie. 

Waarom? Dat is de belangrijkste vraag. Op NU.nl staat het antwoord: “De Nederlanders die zeggen geïnteresseerd te zijn in slimme horloges, zijn dit vooral omdat smartwatches volgens hen handig en makkelijk zijn”, schrijft Colin van Hoek. Ook weten de consumenten al wat ze voor deze wearable willen betalen: tussen de 100 en 125 euro.

Er staat alleen niet bij of deze consumenten weleens een smartwatch geprobeerd dan wel omgehad hebben. Of ze precies weten wat een smartwatch doet en kan. En daar zit ‘m de crux. Een smartwatch lijkt cool, maar de praktijk leert dat het vooral veel ergernis oplevert.

En daarbij: je kunt het onderzoek ook omdraaien. Vier op de vijf representatieve mensen (wie dat dan ook moge zijn) wil dus GEEN smartwatch.

Het is dus maar net hoe je iets opschrijft. Draadbreuk is er niet om de smartwatch af te branden, maar de hype lijkt vooralsnog overdreven. Dan weten jullie dat.

Klikvoer:
Opinie: een smartwatch is niet handig
Video: Samsung Gear S