Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Alcatel OneTouch Watch valt vooral op qua prijs

Bart
  • Op 6 maart 2015

Zonder smartwatch tel je als fabrikant vandaag de dag niet meer mee, dus ook Alcatel OneTouch drukte er op het Mobile World Congress een horloge uit. Het ding heet simpelweg ‘Watch’ en het was eigenlijk vooral de prijs die het meeste opviel.

Tussen alle smartwatches die onlangs zijn gepresenteerd is die van Alcatel toch wel een beetje de vreemde eend in de bijt. De klok draait namelijk niet op Android Wear, Tizen of ander bekend besturingssysteem, maar op eigen software van de fabrikant. Hoe het precies heet, dat wisten ze opmerkelijk genoeg zelf ook niet. Ook weleens verfrissend, een naamloos stuk software.

Het OS ziet er degelijk uit, biedt een veertiental opties in het menu – van apps zoals een stappenteller en hartslagmeter tot het dimmen van de verlichting of het instellen van de trilfunctie. Een slechte boodschap voor alle liefhebbers van apps: daar blijft het ook bij. Alcatel heeft geen winkeltje met allemaal kekke downloads en al het moois van Android Wear gaat ook aan je neus voorbij. Je kunt je afvragen welke apps je nog écht mist (niet allemaal Fap Counter zeggen nu, viezeriken), maar het is wel een ding om rekening mee te houden.

Overigens is de app die bij het horloge hoort, waarmee je bijvoorbeeld je loopstatistieken in kunt zien, wel gewoon beschikbaar voor Android en iOS.

Helemaal uitgewoond

De Watch ziet er aardig uit (Moto 360, iemand?), maar is wel behoorlijk dik. Wat me vooral opviel is het gammele bandje waarmee je het ding om je pols bindt. Plastic fantastic rommel dat al na een paar minuten ging irriteren. Het zat niet lekker en de sluiting ging ook nog eens enorm eenvoudig los. Nou moet ik een slag om de arm houden (ha-ha): we wipten op de laatste dag van het MWC bij Alcatel langs en die testmodellen waren waarschijnlijk al door duizenden nieuwsgierigen helemaal uit elkaar getrokken, maar hoopgevend was het allemaal niet.

Alcatel OneTouch Watch

 

Dat plastic bandje lijkt dus behoorlijk ruk, maar wel aardig is dat ze er een USB-plug in hebben weten weg te werken. Daarmee kun je het horloge opladen: zou met een uur gepiept moeten zijn en vervolgens moet-ie bij normaal gebruik zo’n twee dagen mee gaan.

De Alcatel OneTouch Watch is in twee edities leverbaar: een zwarte en witte. Op de stand zelf stonden nog allemaal frivole uitvoeringen, maar dat was meer ter illustratie. Het zou overigens nog wel kunnen dat deze kleurrijkere klokkies alsnog worden uitgebracht. Op de rand van het horloge staat trouwens al 12 en 6 en er zijn drie edities van de wijzerplaat te kiezen. Door de achtergrond zelf aan te passen, is daar ook nog meer variatie in mogelijk.

Alcatel OneTouch Watch kopen?

In mei komt de Alcatel OneTouch Watch naar Nederland en de prijs valt enorm mee. Het horloge moet 129 euro gaan kosten en dat is een stuk lager dan de concurrentie, denk bijvoorbeeld aan de Huawei Watch. Enerzijds dus leuk geprijsd, maar of het horloge dankzij het bandje en het eigen besturingssysteem hoge ogen gaat gooien valt te betwijfelen.