Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met iPad Pro, HTC One M9 plus & Xperia Z4

De wandelgangen met iPad Pro, HTC One M9 plus & Xperia Z4
Dennis de Vries

Met het Mobile World Congress, en al zijn toestellanceringen, net achter de rug zal het in het geruchtencircuit wel even stil zijn? Niet dus! Er staan nog genoeg mobiele telefoons open die ‘de media’ graag willen zien en daar blijven ze dus oeverloos over doorzagen. Zoals een grotere HTC One M9 en de Sony Xperia Z4. En met het Apple-event van morgen in het verschiet moeten we het ook met z’n allen weer even hebben over de grotere Apple iPad Pro.

 

HTC One M9 Plus blijft lafjes in ’t Oosten

htc-one-m9-plus
Toen Bart op het MWC drie opvallende punten aan de HTC One M9 opnoemde, had hij geen klachten over het beeldscherm. Logisch, het 5 inch Full HD superLCD ziet er keurig uit. Maar voor wie ‘keurig’ niet genoeg vindt biedt de HTC One M9 Plus wellicht uitkomst. Afgelopen week lekte een handjevol afbeeldingen en extra informatie over het toestel uit. Grootste ‘plus’ ten opzichte van de originele HTC One M9 is dat het beeldscherm nu 5,2 inch groot is en een hogere resolutie heeft van 2560×1440 pixels. Wat betreft beschikbaarheid is er overigens slecht nieuws.
En dat is? Het toestel komt nooit naar Europa, maar blijft een beetje lafjes in de winkels in Azië hangen. Jammer. Next!

 

Apple iPad Pro ‘vertraagd’

Kan een trein die niet in de dienstregeling staat vertraging hebben? Kan iemand waarmee je geen afspraak hebt te laat zijn? Hoe kan een product dat nog helemaal geen officiële lanceerdatum heeft, toch vertraagd zijn? Het antwoord: ‘niet’. Toch was overal in de media te lezen dat de Apple iPad Pro vertraagd was. De reden, het schijnt nogal moeilijk te zijn om een groot aantal 12 inch beeldschermen bij elkaar te krijgen. Volgens onbevestigde bronnen gaat het apparaat nu pas in september in productie.
En als ze september ook niet redden? Dan wordt het oktober. Of november. Hoe dan ook, pas nadat Apple heeft gezegd dat ze ‘m op een bepaalde datum in de winkels hebben liggen en hij ligt er niet IS HIJ VERTRAAGD!

 

Het randje van de Sony Xperia Z4

sony-xperia-z4

We hadden er al ver voor het MWC genoegen mee genomen dat Sony zijn nieuwe highend Xperia smartphone niet in Barcelona zou laten zien. Wanneer dat wel gebeurt? Geen idee. Misschien wel nooit. Alhoewel dat laatste onwaarschijnlijk lijkt nu er foto’s van het randje van het toestel zijn opgedoken. Daaruit valt op te maken dat de Z4 ongeveer even groot, iets dunner en qua uiterlijk redelijk gelijk wordt als de Sony Xperia Z3. Wel opvallend is dat een gleufje voor MicroSD lijkt te ontbreken. En klepjes om de USB-aansluiting vrij van water te houden zitten er niet meer op.
Dus…dus….dan is hij niet meer waterdicht?! Jawel, doe ff rustig. De midrange Xperia M4 Aqua die we op het MWC in handen hadden had ook geen klepje, maar was toch helemaal waterdicht. Dikke kans dat het ook zo werkt bij de Xperia Z4.