Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Hitler als zombie – een zieke game op komst

Hitler als zombie – een zieke game op komst
Ger
  • Op 10 maart 2015

Een game waarin je Hitler moet verslaan. Dat is niet nieuws. Nazi’s poppen – dat vinden we allemaal heerlijk natuurlijk. Maar Hitler als een leider van een kwaadaardige groep zombies, nee, dat hadden we bij Draadbreuk niet eerder gezien.

Als tech- en gadgetsite krijg je nogal veel persberichten binnen. Van marketingprietpraat over ‘Salesforce Marketing Cloud voor 1:1 customer journeys’ (verplicht even klikken – hulde voor de reactie) tot wat meer zinnige berichten over de nieuwste smartphones. Mailtjes over games krijgen we echter ook. En veel.

Het regent games en dan is het soms best lastig om een selectie te maken. Wat is interessant en wat niet? Vandaag klikte ik, geheel willekeurig, een persbericht over Zombie Army Trilogy van Rebellion aan. Ik had nog nooit van het spel of de titel gehoord.

 

Adolf Hitler in Zombie Army

Zeg… een pepermuntje kan geen kwaad, vriend.

 

Een gelinkte YouTube-video moest meer duiding geven. Het resultaat: een bizar item met een hoop herrie, veel ontploffingen en… een zombie getransformeerd tot Adolf Hitler. Of Hitler getransformeerd tot zombie, daar ben ik nog niet helemaal achter. Compleet met vies snorretje en maniakale ogen. Een bizar idee.

Het spel schijnt al jaren een succes te zijn op de PC (citaat uit het persbericht: ‘De zombie army-reeks werd een cult sensatie op de PC’), maar is niet eerder uitgekomen op consoles. Tot nu. Je kunt de game kopen voor de Xbox One, Playstation 4 en – nog steeds – de pc. Prijs: 50 ekkies.

Check hier de trailer die ik spotte.


Hitler als zombie. Wie wil dat nu niet?