Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung Gear A wordt om door een ringetje te halen

Samsung Gear A wordt om door een ringetje te halen
Dennis de Vries

Ha! Zie je die kop, zie je wat ik daar deed? Een woordspeling. We weten nog helemaal niet of Samsungs eerste ronde smartwatch wel echt zo mooi wordt dat hij door een spreekwoordelijk ringetje te halen is. Wat we wel weten is dat de Samsung Gear A een ring krijgt waarmee het apparaat te bedienen is.

Dat is geen vaag gerucht, maar lijkt een voldongen feit, afkomstig van Samsung zelf. Om ontwikkelaars specifieke apps voor de aankomende smartwatch te laten ontwikkelen, hebben ze de SDK vrijgegeven, met bijbehorende instructies. En dan zul je als Samsung zijnde toch moeten verklappen hoe de smartwatch te bedienen is. Anders kunnen ontwikkelaars er weinig mee.

 

samsung-gear-a-2

 

Er zijn alleen nog maar wat schematische tekeningen vrijgegeven, maar die maken al veel duidelijk. Rond het ronde beeldscherm van de smartwatch kun je aan een ring draaien om bijvoorbeeld door lijstjes te scrollen of in een speciaal cirkelvormig menu items te selecteren. Ook lijkt het er op dat je verschillende watchfaces kunt kiezen door er een slinger aan te geven.

Digital crown, maar dan anders

Het is een leuke draai aan de ‘digital crown’ die Apple op zijn Apple Watch heeft gezet. Apple betoogt dat het beeldscherm van een smartwatch zo klein is dat je maar beter niet met je vingers er op kunt zitten. Dan zie je niet meer wat er op het scherm staat tenslotte. Een navigatie-tool om los van het beeldscherm door de functies te scrollen is daarom de oplossing. Waar Apple kiest voor een priegelig knopje, gooit Samsung het met zijn ring dus over een andere boeg.

 

samsung-gear-a-1

 

Nog een feitje over Samsung’s nieuwe smartwatch? Samsung wil ok nu weer niets weten van Android Wear. In plaats daarvan kiezen ze voor hun eigen, huisgemaakte Tizen. Is niet erg, komen we wel overheen. Verder zijn er nog een aantal zaken totaal niet bekend. Zoals…hoe het complete horloge er eigenlijk uit komt te zien en wat hij kan. Details, details. Rond september weten we er alles van, want de Samsung Gear A wordt waarschijnlijk gepresenteerd op de IFA elektronicabeurs in Berlijn, waar hij tegelijkertijd wordt getoond met de Samsung Galaxy Note 5.