Dit zijn momenteel drie interessante gadgets
Gekke naam, gekke gadget, gekke prijs voor 16GB

Dit zijn momenteel drie interessante gadgets

Het regent apparaten, jongens. we kunnen het bij Draadbreuk bijna niet meer bijhouden, maar goed: voor jullie doen we alles. Daarom: een speciaal overzicht van de drie vetste gadgets van deze periode. Gratis en voor niets. Lief hè? Komen ze.

Om zo’n selectie te maken hebben we eigenlijk wel wat hulp nodig. Waarom? De wirwar aan nieuwe merken, productcategorieën en de komst van de Metaverse is het aantal gadgets nogal gegroeid. Om vooral niet te zeggen: heel erg gegroeid. Wat je moet kopen? Het is zoveel dat je als mens misschien het beste al die fysieke apparaten links kan laten liggen, maar doe dan iets anders en check bet365 casino en sport bonussen hier. Let op: 18+ speel bewust. En als je onder de 24 bent lekker niet doen.

Earbuds

Goed, tot zover de boodschappen. Wat moet je nou hebben? Laten we beginnen met een productgorep waar wij we de afgelopen jaren erg fan van zijn geworden. De draadloze earbuds zijn steeds populairder en dat begrijpen wij wel. Ze gaan tegenwoordig steeds langer meer in terms of accuduur en kennen, over het algemeen, een vrij goede sound. Hangt natuurlijk wel sterk af welke je neemt, maar tegenwoordig heb je al een goed model voor rond de 7 tientjes.

Een model wat ons deze maand opviel was de Sony Linkbuds S. Een opvallend model met, volgens Sony zelf, een nieuw gebruiksconcept: dankzij het ultrakleine, lichtgewicht ontwerp en het natuurlijke omgevingsgeluid zijn de oordopjes perfect om de hele dag verbonden te blijven met de online én offline wereld.

De LinkBuds zijn bovendien van gerecycled plastic – Sony claimt van oude waterkoelers (?). Ze zien er verder leuk uit en kosten met 200 euro ook niet veel. Goed, het is geen zes tientjes, maar toch.

iPhone

De volgende gadget die we even in het zonnetje willen zetten is de iPhone 13 Mini. Natuurlijk, die is al meer dan een jaar oud. En ja, er zijn weer 30980 nieuwe iPhones. Maar daar hebben we het nu even niet over. We gaan het nu hebben over prijs/kwaliteitverhouding vs. eenvoud.

De iPhone 13 heeft namelijk een heerlijk klein formaat, is rete-snel en beschikt over een zeer goede camera. Gooi er de juiste hoeveelheid gigabytes tegenaan en je hebt gewoon een heel fijne telefoon. Zeker met het (nieuwe) iOS 16 als besturingssysteem (die fotocarroussel als vergredelscherm is leuk!)

De iPhone 13 Mini roept de vraag op: waarom zou ik elk jaar een nieuwe telefoon kopen? Het is een discussie die we binnen Draadbreuk al veel vaker hebben gevoerd. De iPhone 13 Mini kost, nog steeds bijna 1000 euro als je flink wat GB’s kiest. Dat is een bom geld voor een model die midden september 2021 gepresenteerd is.

Het zegt wat over de mores anno nu. Een telefoon moet je niet zomaar vervangen. Dat hoeft namelijk niet meer. Fairphone is een van de bedrijven die dat zoveel mogelijk aanhangt: vervang onderdelen en zorg dat de boel zo groen, en duurzaam mogelijk gemaakt wordt, in plaats van snel, goedkoop en onder beroerde omstandigheden. Apple maakt ook stappen in duurzaamheid, maar uiteindelijk los je het als consument zelf op door je telefoon gewoon (veel) langer te gebruiken. Met de iPhone 13 Mini kan dat prima.

Motorola Razr

De laatste gadget die we hier bespreken is ook een smartphone, maar wel eentje met een heel erg opmerkelijk design. De Motorola Razr is een van de meest hippe variante van de vouwbare telefoon. Samsung dacht alleenheerser te worden met haar Galaxy Fold en Galaxy Fold Flip-modellen, maar met de RAZR is er echt een geduchte concurrent bijgekomen.

Niet per se omdat -ie goed is – al is ie dat wel – maar omdat hij er zo onvoorstelbaar mooi uitziet. De Fold Flip van Samsung vinden wij ook een aardig ding, maar hij verbleekt bij de RAZR.

Ingeklapt is het een compacte, stijlvolle parel, uitgeklapt een meer dan prima smartphone met een prachtig en helder scherm. Bovendienis de vouwnaad netjes weggewerkt – toch een ding bij die fliphones.

Enige jammere is de prijs: met 1200 euro is het, understatement van het jaar, geen goedkope jongen.

Hoofdafbeelding: een hele rare gadget van LaCie, de CulButo. Wilden we gewoon weer eens tonen.