Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Fapfapfap, Apple presenteert gouden 12″ MacBook

Fapfapfap, Apple presenteert gouden 12″ MacBook
Dennis de Vries

Het zou eigenlijk gaan om de Apple Watch, maar Apple nam tijdens hun ‘Spring forward’ event eerst even uitgebreid de tijd voor de presentatie van een gloednieuwe MacBook. De nieuwe laptop, met 12 inch beeldscherm laat zelfs de MacBook Air er uit zien als een lomp, log, prehistorisch apparaat.

Waarom dat? Omdat deze notebook vooral plat is. Een dikte van 13,1 millimeter betekent dat er mobiele telefoons zijn die dikker zijn dan deze laptop in dichtgeklapte stand. Om zo’n platte behuizing te bereiken heeft Apple het toetsenbord compleet nieuw moeten ontwikkelen. Nee, ze hebben geen knoppen weggelaten, wel een heel ander mechanisme bedacht dat minder ruimte inneemt.

Geen Macbook Air, gewoon MacBook

Verder heeft deze MacBook, die overigens niet het predicaat ‘Air’ meekrijgt een beeldscherm met QHD resolutie. Ook het trackpad moest platter en heeft daarom zijn klikmechanisme verloren. In plaats daarvan gebruikt Apple nu Force Touch software die een stevige tik kan onderscheiden van een zacht klopje. De accuduur, die in laagjes in de platte behuizing is geperst om zo de ruimte maximaal te benutten, is goed voor een werkdag. 9 Uur webbrowsen behoort tot de mogelijkheden.

macbook-goud-plat

De platte behuizing betekent wel dat er geen ruimte is voor aansluitingen. Slechts één nieuwe USB-c type aansluiting die je voor heel veel verschillende zaken kunt gebruiken (maar dan wel één voor één) en een plugje voor je oordopjes. Al het andere heeft moeten wijken.

Collectief online tech-gasme

Dat maakte overigens weinig uit. Als je zoals ons deed het de presentatie via Twitter volgde, dan zag je bij techliefhebbers massaal de hand in de broek verdwijnen toen Apple de goudkleurige versie liet zien.

Geez, get a grip guys….

Gouden Macbook kopen?

Vanaf 10 april kun je de laptop online bestellen. MacBook is verkrijgbaar met een 1,1-GHz dual-core Intel Core M-processor met Turbo Boost-snelheden tot 2,4 GHz, 8 GB geheugen, 256 GB flashopslag en Intel HD Graphics 5300-processor vanaf € 1449, en met een 1,2-GHz dual-core Intel Core M-processor met Turbo Boost-snelheden tot 2,6 GHz, 8 GB geheugen, 512 GB flashopslag en Intel HD Graphics 5300-processor vanaf € 1799.

 

Video: de MacBooks design en het zalvende stemgeluid van Jony Ive