Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Terugblik MWC 2015: Uitbuiken!

Dennis de Vries

Vorige week zaterdag gingen we met vier man op pad richting Barcelona. Drie man redden het uiteindelijk tot het Mobile World Congress 2015, waar we de nieuwste smartphones, smartwatches en andere gekkigheid met eigen ogen – en handen – konden proberen. Op de laatste dag maken we de balans op. Wat was tof, wat was ruk? Geschoten op locatie: Uitbuiken!

Video’s over Samsung…

Verreweg de meeste aandacht ging uit naar Samsung, dat op de vooravond van het MWC 2015 een groot evenement hield. Geen verrassing: we maakten daar kennis met de Samsung Galaxy S6. Tof toestel, eindelijk eens wat anders uit de stal van Samsung. Genoeg redenen om uit te kijken naar het moment dat hij in de winkels ligt. Maar laat het maar aan ons over om net zoveel redenen te bedenken waarom we liever nog even verder kijken. Oh, en er was natuurlijk ook de Samsung Galaxy S6 Edge, met het beeldscherm met gebogen randjes. Ook daar hebben we een mening over.

…over HTC, Sony en LG…

Voor wie Samsung niets boeit was er genoeg ander smartphone-nieuws. Bij HTC kregen we de HTC One M9 in handen, bij Sony checkten we de nieuwe Xperia M4 Aqua en de Sony Xperia Z4 Tablet. Die laatste was overigens niets meer dan een snijplank, maar de Deadmau5 Bluetoothspeaker op wieltjes (geen grap) maakte veel goed. Bij LG leek het of we op de EO-jongerendag stonden met de namen van hun nieuwe midrange-smartphones, en zagen we in de LG Watch Urbane eindelijk iets zinvols. De Asus Zenfone 2 draaide vooral om de camera. Bij Huawei zagen we hoe ondanks de massale beveiliging mensen de nieuwe Huawei Watch gewoon in de rugtas stopten. De Talkband B2 lieten ze gek genoeg gewoon liggen.

…Wiko, Kazam en Alcatel…

Er zijn ook nieuwe sterren aan het firmament. Op de IFA in Berlijn maakten we al kennis met smartphonemerk Wiko en binnenkort kunnen jullie dat ook in Nederland doen als de ultra platte Wiko Highway Pure in de Hollandsche winkels ligt. En ook nieuwkomer Kazam liet van zich horen. Hun toestelnamen leveren een gegoochel met cijfers en letters op, maar als je er even over nadenkt zit het best logisch in mekaar. We checkten ook een transparante telefoon en Project Ara. Oh, en ook Alcatel OneTouch maakte iets nieuws: namelijk een smartwatch.

…en nog minder bekende namen…

Maar voor de écht leuk dingen moet je niet bij de grote merken zijn op het MWC. Die spelen allemaal op save. De innovatie zit ‘m bij namen waar je niet vaak over hoort. Zo zagen we bij Oaxis een bluetoothspeaker zonder bluetooth. Deden we bij NEC een lachwedstrijd met robots als jury. Zagen we bij Saygus een smartphone die qua specs de HTC One M9 en Samsung Galaxy S6 bij elkaar nog ver achter zich liet. We maakten plannen voor onze eigen Draadbreuk-phone bij Hosin en bewonderden een MicroSD-kaartje bij Sandisk.

…maar dan niet saai

En soms….ach, soms laten we gewoon de boel de boel. Dan lieten we Ger even los op de stand van Microsoft, waar hij als een wervelwind Lumia’s uit mensen de handen trekt. Of hij rent in een paar minuutjes heel China door. Dat doen we omdat we er lol in hebben om toffe video’s te maken op het MWC. Maar dan niet saai, dus.

Reacties

  1. albertams

    Ik vond Ger met die Chinese meuk echt super gaaf !!!