Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Mancave in Utrecht: gadgets en knappe dames

Ger
  • Op 19 september 2014

Op de lelijkste plek van heel Utrecht opende Mediamarkt in samenwerking met tal van andere bedrijven een heuse Mancave. En een mancave betekent: bier, vrouwen en gadgets. Veel gadgets. Draadbreuk.nl ging in winkelcentrum Hoog Catharijne aan de drank eens even fijn de sfeer proeven. 

Een mancave moet een plek zijn waar wij mannen ons thuisvoelen. “Een ballenbak, maar dan voor mannen in plaats van kinderen”, zo omschreef presentator Maxim Hartman het tijdens de officiële opening.

En dat resulteert in een ruimte met posters van The Dude, een bar vol met whiskeyshots en de nodige elektronica. En dat laatste vinden wij als Draadbreuk natuurlijk heel interessant. Een korte opsomming van de tofste gadgets die in de Mancave te vinden zijn.

  • Oculus Rift – Iedereen heeft al veel gezien en gehoord over deze 3D-bril, maar de gemiddelde Nederlander heeft ‘m nog niet op zijn hoofd gehad. Draadbreuk al wel, overigens.
  • Parrot AR Drone – een automatisch bestuurbare helikopter. Of liever: een automatisch bestuurbare quadracopter. Niet nieuw, wel tof om er shots Jack Daniels – da’s drank –  mee te vervoeren.
  • PS4 – De nieuwe spelcomputer van Sony. Allang uit, maar dankzij de demo van Fifa 15 toch leuk om even te bekijken.
  • LG Curved tv – Het gebogen scherm is hot. Maar functioneel? Ehh… Kijk zelf maar. Ach, een filmpje kijken kan best gezellig zijn, zo in zo’n mancave.
  • Outfittery 3D Männerscanner – De 3D Männerscanner – Ja, da’s Duits – kan automatisch je kledingmaat berekenen. Dat klinkt suf (en misschien is het dat ook wel) maar de manier waarop is wel cool: de machine gebruikt hiervoor de innovatieve techniek van de Microsoft Kinect. Het checken dus best waard. Plus: je krijgt een coole 3D-versie van jezelf te zien.
  • Wacom tekentablet – Iedereen wordt hyper van de Samsung Galaxy Note-lijn. Waarom? Je kunt er zo lekker mee tekenen. Maar de Wacom tekentablet brengt creativiteit naar the next level. Een extreem groot display om lekker te kliederen. Omdat het kan.

Openingstijden Mancave Utrecht

Mocht jij een van deze gadgets willen checken? Dat kan nog minstens twee jaar. De Mancave is te vinden tegenover de Mediamarkt en – geestig genoeg – Prenatal. Het is overigens de bedoeling dat de gadgets continu worden ververst. De Mancave is ieder weekend geopend.

Meer informatie: www.mancaveclub.nl.

Mancave Utrecht Hoog Catharijne