Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Oude iPod’s roesten niet

Oude iPod’s roesten niet
Jeroen den Otter

Apple zette ooit de wereld op zijn kop met de iPod, die een revolutie in de muziekwereld betekende. Dat was 2001. Inmiddels zijn we flink wat iPod-variaties verder en dachten we dat de lol er wel vanaf was. Maar neen. Apple ziet dat de markt nog niet verzadigd is. 

Apple heeft zojuist, zonder aankondiging van een groots keynote evenement nieuwe iPods gelanceerd! Feestje, natuurlijk. Het betreft een vernieuwing aan de iPod Touch, Nano en Shuffle waarbij de eerstgenoemde de hoogste ogen gooit. Reden: een grondige interne verandering, joepie!

 

ipod-touch-kleuren

 

iPod Touch

De gadget met 4-inch touchscreen die min of meer dezelfde specificaties als een iPhone biedt -min belfunctie- is qua uiterlijk niet veranderd. Aan de binnenkant van het apparaat is alles wel fonkelnieuw, men vindt daar nu:

  • Een nieuwe 8-megapixel camera- diezelfde als in de iPhone 5c en de mogelijkheid om in 120 frames per seconde slow motion video op te nemen.
  • Een 64-bit A8 chip. Dit zit in de iPhone 6, en die is rap, dus dit is goed.
  • In samenwerking met die A8 chip zit een M8 chip die GPS en andere bewegings-elementen voor zijn rekening neemt, dit allen om de batterij te besparen.
  • Een opslagcapaciteit tot 128 gigabyte. Ja, beetje bij beetje komt de opslagcapaciteit in de buurt van de alweer geannuleerde iPod Classic van 160 gigabyte.
  • Ondersteuning voor Apple Music. Tjsa of we daar nou van watertanden.

De prijzen zijn nog als vanouds, voor 229 euro heb je de nieuwe iPod Touch 16GB al in huis.

 

iPod Shuffle & iPod Nano

 

ipod-touch-nano-shuffle

 

Helaas, helaas, de overige mp3-spelers moeten het zonder schrikbarende vernieuwingen doen, een nieuw kleurtje is de enige noviteit. Wat misschien wel cool is voor alle douchebags onder ons: de gehele iPod, iPhone, Watch en deels mac-familie is nu verkrijgbaar goud. Dit roept misschien wel zo z’n associaties op…