Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Noxu Kona Floor Lamp zet je weg om er altijd naar te kijken

Noxu Kona Floor Lamp
Redactie

Kamerlampen zijn vaak groot en log. Het Britse Noxu brengt daar verandering in met de komst van de Kona Floor Lamp. En dat lijkt misschien niets voor Draadbreuk, maar dat is ’t wel. Hieronder lees je waarom.  

Noxu is een relatief nieuwe speler in de wereld van slimme producten en voor de Nederlandse consument vrij onbekend. Daarom een korte introductie: Noxu ontwerpt verlichting gericht op minimalisme in combinatie met hedendaagse technologieën.

Geen Aziatische troep

Haar designs hebben een Japans georiënteerd en kun je betitelen als: compact, dun en weinig opvallend. Al hun producten worden ontworpen en gebouwd in Groot-Brittannië – geen (goedkope) Aziatische troep, dus. 

Dat benadrukken ze nog maar eens op hun website, want de Britten hebben nogal last van copycats, zo valt daar te lezen: “We zijn populair in de hele wereld, en daar proberen anderen van te profiteren. Dan leveren ze iets neps of zelfs helemaal niets. Wij hebben momenteel geen distributeurs en verkopen vooralsnog alleen zelf.”

Al die watermarks bewijzen: in het Brexit-land zijn ze bang voor copy-cats.

Noxu’s line-up is dus enkel online verkrijgbaar, maar het merk is in gesprek met een ’exclusieve Nederlandse distributeur’, zo liet het mysterieus aan vakblad ERM weten.

De Kona Floor Lamp, de nieuwste en meest innovatieve telg uit hun collectie smart lampen, belooft in ieder geval veel goeds. Deze dunne staaf zet je eenvoudig in de hoek van de kamer. Prima naast een hoekbank, bijvoorbeeld.

Kona Floor Lamp: alle kleurtjes

Hij is op afstand te bedienen en kan diverse verschillende kleuren projecteren, precies zoals grote spelers Philips Hue dat ook kunnen. Tof voor bijvoorbeeld de gamers of muzikanten onder ons, maar door zijn opvallend minimalistische design lijkt het juist de ideale lamp voor kleinbehuisden.

De Kona Floor Lamp is (vooralsnog) enkel verkrijgbaar via NoxuDesign.com, tegen een prijs van zo’n 160 euro.