Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Prijs Oculus Rift is eindelijk bekend

Prijs Oculus Rift kopen
Dennis de Vries

Eindelijk! Over de Oculus Rift is al heel veel gezegd en geschreven. Heel, heel, heel veel. Eén belangrijk feit ontbrak alleen altijd en dat is de verkoopprijs. Vanaf nu kun je de Oculus Rift kopen en de definitieve prijs is dus bekend. Trek je portemonnee maar.

De Oculus Rift werd al in 2012 gepresenteerd als Kickstarter project. Het enorme succes dat de crowdfundcampagne had en de lovende reacties van iedereen die een prototype op het gezicht geduwd kreeg, zou uiteindelijk de opmaat zijn voor de huidige VR-hype. Uiteindelijk zijn er een aantal versies verschenen van de Oculus Rift, voornamelijk om ontwikkelaars de kans te geven toffe VR-applicaties te bedenken. Gewone stervelingen moesten wachten. En wachten. En wachten.

Prijs Oculus Rift

Afgelopen maandag werd, voorafgaand aan de CES 2016 elektronicabeurs, alvast aangekondigd dat de Rift dan eindelijk de verkoop in zou gaan. Maar over de prijs werd nog altijd niets gezegd. Op dit moment heeft de online webshop van Oculus echter de deuren geopenend en weten we wat de schade is. Voor Amerikanen kosttie $599, een Oculus Rift kost in Nederland €699 en daar komen nog zo’n €40 euro verzendkosten bij. Het prijsverschil komt grotendeels door de BTW die er bij de Nederlandse prijs al bij zit. Hoe dan ook: Oculus Rift kopen kan hier, eentje per klant.

oculus-rift-prijs

Yup, kost wat, maar dan heb je ook wat. Zo zitten de games EVE: Valkyrie en Lucky’s Tale er al bij en je krijgt er een Xbox Controller bij, die natuurlijk ook gewoon werkt met Windows 10. De échte controller die bij de Rift hoort, waarmee jouw handen ook een rol krijgen in de virtuele wereld, is vertraagd tot het einde van dit jaar. Met de Oculus Rift ben je er overigens nog niet, je hebt ook een hele, hele stevige pc nodig om alle virtuele schoonheden goed weer te geven in je headset. Slechts 1% van de pc’s is momenteel krachtig genoeg om een Rift aan te sturen, zo meldde Bloomberg laatst. Ben je nog niet voorzien, dan kan het een goed idee om de pc er meteen bij te kopen. Samen met Dell, Alienware en Asus heeft Oculus dealtjes waarbij je met korting krijgt op het totaalpakket. Verwacht niet minder dan €1300 kwijt te zijn voor PC + Oculus.

Oculus Rift kopen

Heb je een pc die dik genoeg? En een portemonnee die nog dikker is? En heb je dus een Oculus Rift besteld? Gefeliciteerd! De eerste en tweede batches worden in respectievelijk maart en mei uitgeleverd, maar die zijn al uitverkocht. Wil je nu een Oculus Rift kopen, dan kun je ‘m in juni 2016 op de deurmat verwachten. We zouden willen zeggen: “Heb je er eentje binnen? Laat ons weten hoe het is!” Maar waarschijnlijk heb je wel iets beters aan je hoofd dan. Letterlijk.