Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Ook in 2023 paniekinnovatie: Samsung introduceert een food app

samsung food
Ger
  • Op 1 september 2023

Vergeet 24 Kitchen. Vergeet Smulweb. Vergeet de receptenboekjes van de Margriet. Het is tijd voor nieuw elan. Tijd voor innovatie. Tijd voor.. een food app van Samsung.

Op IFA doet Samsung altijd wel iets geks, maar meestal is dat gadget-gerelateerd. Komt het met een hippe smartwatch (klik voor een klassiekertje), of gigantische telefoon. Doorgaans met veel bombarie aangekondigd en met groot enthousiasme ontvangen, totdat de daadwerkelijke adviesprijs van die dingen in de wereld bekend zijn. Dan duurt het doorgaans 6 maanden en minstens 12 prijsverlagingen vooraleer de apparaten écht een succes zijn.

Maar deze IFA slaat Samsung misschien wel een beetje door. Want wat schetste onze verbazing toen wij vanochtend onze mailbox opende? De Zuid-Koreanen presenteren trots een heuse food-app. Een app boordevol recepten (160.000!) en een feature om een ‘persoonlijke maaltijdplanning te maken’ en online ingrediënten te bestellen. Het klinkt als een mix tussen MyFitnessPal, Getir en Samsung, en dan met een sausje AI – want zonder artificial intelligence hoor je er anno 2023, en zeker op elektronica- en techbeurs IFA, echt niet meer bij.

Mix tussen MyFitnessPal, Getir en Samsung met een sausje AI

De Samsung Food app moet voortbouwen op Samsungs aanbod aan kookapparatuur en voedselgerelateerde diensten (klik voor de meest unieke kookplaat ever). Dankzij AI-technologie gaat deze dienst verder dan bestaande mogelijkheden: het is een voedselplatform dat zich echt (écht!) aanpast aan de behoeften en levensstijlen van zijn gebruikers.

Hiervoor maakt Samsung Food gebruik van de database van Whisk, een voedselplatform dat in 2019 werd overgenomen door Samsung Next. Dit platform maakt gebruik van geavanceerde technologie genaamd Food AI, die maaltijden suggereert op basis van gebruikersvoorkeuren en voedselseizoenen.

Klinkt natuurlijk heel spannend en innovatief. Maar het klinkt stiekem vooral ook als een dertien in dozijn app waarvan we er al honderden van gezien en (niet) gebruikt hebben. Daarmee voelt het weer als een heerlijk ouderwets portie paniekinnovatie. We hebben het gemist, Samsung.

Dit is Samsung Food: