Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

WhatsApp Web gelanceerd: dit moet je weten

WhatsApp Web gelanceerd: dit moet je weten
Bart
  • Op 21 januari 2015

WhatsApp heeft vandaag de langverwachte webversie uitgebracht. De dienst heet ‘WhatsApp Web’ en maakt het (eindelijk) mogelijk om via je computer berichten te versturen. Draadbreuk legt uit waar je moet zijn, hoe het werkt en komt met slecht nieuws voor iPhone-bezitters.

 

Waar moet ik zijn voor WhatsApp Web?

Simpel, deze url weet zelfs je grootmoeder te onthouden: http://web.whatsapp.com. Makkelijker kan niet, toch?
 

Leuk, maar er wordt gezegd dat ik een andere browser moet downloaden

Klopt, WhatsApp Web werkt alleen in Google Chrome. Ze houden blijkbaar niet van Firefox, Opera of van mijn part Internet Explorer. Tenminste, vooralsnog. Later moeten meer browsers ondersteund worden.

 

Hoe krijg ik de boel aan de praat nu?

Dat is eenvoudig: je opent WhatsApp, drukt op de menuknop, vervolgens op WhatsApp Web, scant de QR-code die je ziet in de browser op je computerscherm en je bent binnen.

 

WhatsApp Web

De website van WhatsApp Web

 

 

Maar ik zie dat hele menu niet?!

Dat kan kloppen, je moet namelijk de meest recente versie van WhatsApp hebben. Voor Android is dat bijvoorbeeld 2.11.498. Mocht je een oude versie draaien, dan kun je wachten tot de update beschikbaar is in de Play Store of via APK Mirror de nieuwste versie zelf installeren.

Mocht je versie 2.11.498 al draaien, maar de optie toch niet zien, dan zou je de app geforceerd kunnen afsluiten via instellingen > Apps > WhatsApp > Nu stoppen. In veel gevallen is daarna de optie wel te zien in het menu.

 

Gloeiende, gloeiende, ik zie geen iOS in dat lijstje met ondersteunde besturingssystemen staan!

Gooi je iPhone maar bij het grofvuil, want WhatsApp Web kan niet gebruikt worden in combinatie met iOS. Of, zoals Jan Koum het zelf zei op zijn Facebook-pagina:

 

Unfortunately for now, we will not be able to provide web client to our iOS users due to Apple platform limitations.

Android, Windows Phone en zelfs BlackBerry en BB10 worden wel ondersteund! En een paar uur na de lancering van de website is daar zelfs Nokia’s Symbian S60 aan toegevoegd. Even eerlijk nou, gebruikt iemand dat nog in Nederland?

 

Wat kan ik er uiteindelijk mee?

Berichten versturen, maar dat is logisch. Je kunt via de Webversie van WhatsApp foto’s versturen en ook nieuwe kiekjes maken met je webcam. Daarnaast werken ook audioberichten, dus de hele rambam is compleet.

 

Zitten er nog haken en ogen aan?

Je telefoon moet de hele tijd online blijven: ben je even offline, dan werkt de webversie van WhatsApp ook niet meer. Komt omdat WhatsApp de berichten niet op eigen server opslaat. Als een bericht is aangekomen op je telefoon, wordt het van de server gewist en is het dus niet mogelijk om ‘m alsnog te synchroniseren met de webclient. Knap ingewikkeld verhaal, we weten het.

 

Blauwe vinkjes, zijn er ook blauwe vinkjes?

Blauwe vinkjes zijn zo 2014. Mocht je daar last van hebben, lees dat dit stukje. Anders gewoon lekker doorchatten.