Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Project E-Ink

Washington Post op E ink display
Redactie

Soms kom je pareltjes tegen. Pareltjes waarvan je denkt: waarom hebben we dit nog niet eerder gezien en, vooral, waarom is het nog nergens te koop? Alexander Klöpping, welbekend tech-ondernemer en gadgetfan, las een paar jaar geleden een artikel van een Google-ontwikkelaar die een e-inkapparaat had gebouwd, met daarop de voorpagina van zijn favoriete krant. Dagelijks veranderde die voorpagina, met dank aan wifi en een hoop programmeercode. 

Klöpping was jaloers en ging zelf, met behulp van kant-en-klare hardware, ook aan de slag. Zijn eigen e-ink scherm met daarop de New York Times ging, met dank aan zijn eigen volgers op het toenmalige Twitter en een uitgebreid blog op Medium.com, een soortement van viral. Veel gadgetnerds kochten zelf een e-inkscherm en gebruikten de code en de uitleg van Klöpping om zelf ook een dagelijkse krant op de muur te hebben.

Tegelijkertijd kreeg de technerd wat vragen: waarom is het scherm niet te koop met alle software voor geïnstalleerd?  Waarom moet ik zelf pielen om die krant op het display te krijgen? Een paar jaar en de verkoop van zijn bedrijf Blendle later is het zover.

E ink scherm met de krant erop

‘Project E Ink’ biedt dagelijks de verse voorpagina van The New York Times als kunstwerk aan je muur. Voor 2783 euro, welteverstaan. Prijs zit vooral in het 32 inch e-ink scherm dat wordt geproduceerd in Slovenië. Want geestig genoeg doet die software van Klöpping niet zoveel. Zoals hij zelf op de website van Project E Ink stelt: ‘Het is gewoon een E Ink-display dat een URL laadt.’

Maar dan wel een toffe URL. Namelijk die van de New York Times. Of The Washington Post. Dat is toch gewoon vet?

En, helemaal tof: Klöpping voegt continu features toe aan ‘dat gewone E Ink-display’. Zo kan -ie nu bijvoorbeeld AI Art Work tonen. Voor de liefhebber.

Wij zijn echt best hyped, maar blijven nog wel een beetje tegen de prijs aan hikken – toch anders dan die Miyoo Mini + die de beste man onlangs aanprees in zijn nieuwsbrief.

Videootje van Project E Ink