Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung aan de ronde smartwatch [IFA 2015]

Samsung aan de ronde smartwatch [IFA 2015]
Jeroen den Otter

Op 3 september heeft Samsung tijdens de IFA maar liefst 2 verschillende versies uitgebracht van de Samsung Gear S2, de S2 en een heuse ‘classic’ variant. Met al dit moois maakt Samsung zich weer sterk voor de smartwatch land. Dit moet je weten over deze kekke gadget.

Ontwerp

Smartwatches zijn hot en Samsung weet dat maar al te best, de eerste Gear S werd gelanceerd in november 2014 en nu zijn we al beland bij nummer 2. Het toffe aan deze nieuwe smartwatch blijkt gelijk als je ‘m bekijkt op de plaatjes, hij is rond en heeft daardoor verdacht veel weg van een ‘echt’ horloge. De Gear S daarentegen kon wel een beetje lomp overkomen, dat zag er gewoon ontzettend onnatuurlijk uit. De Gear S2 brengt door z’n ronde design ‘een stukje’ anonimiteit mee en is daardoor ook wat stijlvoller, in hoeverre je dit in smartwatch termen kunt uitdrukken, het is natuurlijk niks vergeleken met zo’n fijne Rolex.

Alhoewel erbij Samsung geen grammetje goud (ugh ugh Apple Watch Edition) te vinden is in smartwatches proberen ze de echte gentlemens nog enigszins te strelen met een full black leer editie, exclusief als je de classic variant besteld. Nou, ben jij even cool!

Stijlvol is anders

Samsung Gear S, stijlvol is anders

 

Pixels, pixels en pixels

De Samsung Gear S2 is wat behoudender dan z’n voorganger en dat is niet in het voordeel van het display. We gaan van een 2 inch scherm van de Gear S van 360 x 480 pixels (300 ppi) naar een 1.2 inch scherm van 360 x 360 (302 ppi) op de Gear S2. Dit is gewoon hartstikke scherp, niks op aan te merken. Om de pixels voor minimaal een dag, laten we dat hopen, aan te sturen is natuurlijk wel een batterij nodig. Als we Samsung moeten geloven dan zou die 2 tot 3 dagen mee kunnen gaan, afhankelijk van het gebruik. Met NFC(hé dat is nieuw!) continu aan, muziekje op de achtergrond, tweets die maar binnenstromen en je vrouw die 30x belt is het natuurlijk even anders dan alleen een flexibele polsbeweging maken om te kijken hoe laat het is.

800_gears2classicleft

De Gear S2, nieuwe 007 watch?

 

De toekomst

Door de NFC chip die vanaf heden in de Gear S2 zit kan je natuurlijk ontzettend coole betalingen verrichten door middel van je watch maar hé boy, dat is zo 2014. Samsung werkt aan meer! Doordat ze samen met bedrijven uit verschillende branches werken kan je later je ultramoderne huis met smart stofzuigers, wasmachines, en lampen en weet ik het niet allemaal zolang het maar in een netwerk zit, bedienen vanaf je pols. Bring me to the future, now!

 

Hier doelt Samsung op, vanaf de pols.

Hier doelt Samsung op, vanaf de pols.