Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Een router met touchscreen: is dat handig? [IFA 2015]

Een router met touchscreen: is dat handig? [IFA 2015]
Ger
  • Op 8 september 2015

Wat moet een router met een touchscreen? Het was de eerste vraag die in me opkwam toen ik het uitgebreide persbericht van TP-LINK over de draadloze ‘Touch P5’ binnenkreeg. Het antwoord: een hoop, als we TP-LINK mogen geloven.

Met een paar tikken je netwerk opzetten, dat is het idee van de AC1900. Geen gedoe meer met ingewikkelde software, nee gewoon via een touchscreen je netwerk inregelen en beheren. Het klinkt heel handig, maar ligt er niet een praktisch bezwaar op de loer? Want waar staat de gemiddelde router?

Vast niet ergens op en plek waar je er gemakkelijk bij kunt. Vast niet op een plek waar de router even mooi tot zijn recht gaat komen. Ik heb zelf zo’n stijlvol Apple Wifi router / back-up ding en die staat stof te happen onder een LACK-tafeltje. Om daar nu een wachtwoordje op in te voeren – dat zie ik niet zo zitten.

Maar TP-LINK denkt dat de P5 mooi genoeg is om overal en nergens neer te zetten, als we de bij het persbericht meegeleverde afbeeldingen mogen geloven. Naast een iPhone. Naast een koptelefoon.

TP-Link Touch P5

Drie sprietjes.

 

Met zijn elegante zwarte frame, stijlvolle led-verlichting en moderne display is de Touch P5 bovendien geschikt voor een centrale plek in huis, aldus het persbericht. Dat het apparaat drie gigantische sprieten heeft, vergeten we maar even. En dat er een kabeltje naar je stroomvoorziening moet lopen, ook.

De TP-LINK Touch P5 router is vanaf nu te koop. Adviesprijs is 159,- euro.

 

VIDEO: TP-LINK Touch P5