Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De slechtste gadget van het MWC 2016?

LG Rolling Bot
Mart Opdam

Het MWC 2016 in Barcelona is voorbij. Wij maken nu rustig de balans op. We hebben veel gezien van grote en kleine merken. Wat was nou de slechtste gadget van het jaar? De LG Rolling Bot is zeker een kandidaat.

Tussen al het geweld door van alle grote merken lijken de slechte gadgets of onbeduidende merken wat minder aandacht te krijgen. De jongens ter plaatse doen een poging, zelfs op de laatste dag. Zo werd Bart nog even belaagd door een paar Chinese dames tijdens de laatste minuten van het congres. Maar slecht? Minder bekend vooral. Een kandidaat voor beroerdste gadget van het MWC 2016, of zelfs het jaar, is van niemand minder dan LG, met de LG Rolling Bot. Het is een bestuurbare rollende bal met een camera, te besturen met de LG G5.

Waarom die rollende bot?

Voor veiligheid of iets dergelijks en om de hele dag kattenfilmpjes te maken, als ik het filmpje moet geloven. Het lijkt ook helemaal geen gek apparaat. Je kan op afstand via Wifi het ding besturen en in je woonkamer laten rijden om te filmen. Dat is zowel geinig als enigszins handig. ‘Maar waarom dan gelijk zo negatief?’, hoor ik je denken.

Hierom

De LG Rolling Bot werkt nog niet goed, zo blijkt. En ik weet dat het woord ‘nog’ daar staat. Maar bedrijven die proberen meestal maar wat uit om te kijken wat de reactie is. Nou als je dan met een prototype komt dat nog niet goed werkt zonder een daadwerkelijk nuttige functie dan mag je van mij naar woord opsodemieteren. 

Sorry LG Rolling Bot

Bij deze mijn excuses rollend balletje, jij kan er ook niets aan doen. Maar je uitvinders zijn grote bedrijven en daar moeten we af en toe boos op worden. Ik wil graag kleine bedrijfjes langs zien komen die je maken, die mensen kunnen we wel vergeven dat ze nog niet alles werkend gekregen hebben.