Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De PanOcean Sound Pad (of: Smart Speaker) wil ik best hebben (video)

De PanOcean Sound Pad (of: Smart Speaker) wil ik best hebben (video)
Ger
  • Op 26 februari 2016

Ergens ver weg, diep in de krochten van de beurshallen van het MWC, kwamen we Pan Ocean tegen. Dit bedrijf focust zich op speakers met daar een tablet bij ingebouwd. Of focussen zich op een tablet met daaromheen flinke speakers. Het is een van de twee. Wij zijn er niet helemaal uit, maar de Pan Ocean Sound Pad is stiekem best aardig. 

Het merk Pan Ocean zegt ons niets. Niet gek, want deze speler is vooral groot in Azië. In Europa en de US zijn hun producten via Amazon te koop, maar dat is het wel. De vriendelijke  heren op de stand zagen wel kansen in de Westerse markt, maar hebben, vermoedelijk, moeite met de taal en cultuur. Want los van de Engelse spel- en tikfouten op hun banners op de stand, leken ze niet te begrijpen dat we graag wat meer wilden weten (lees: een interview) over hun nieuwe gadget, de Sound Pad.

Video: Pan Ocean Soundpad slash Smart Speaker

In een razendvlugge paniekmeeting werd er nagedacht over de strategie hoe de simpele vraag: ‘waarom zou je een tablet en speaker in een willen?’ te beantwoorden. Het resultaat was een ietwat warrig verhaal van Oversea Sales Director Ben Cheng over gebruikerservaring en audio en video tegelijk.

Sound Pad Ma-347

Goed, de speaker slash tablet dus. Mocht je bovenstaande video niet bekeken hebben (wel doen), de zogenoemde Sound Pad (of: Smart Speaker, daar waren de heren van Pan Ocean zelf ook niet helemaal over uit) is een vrij groot apparaat met afgeronde speakers van 5 watt met middenin een touchscreen. Dat touchscreen is in feite je tablet, die draait op Android 5.1 en voorzien is van redelijke specs. Dan moet je denken aan een quad-core processortje, 0,3 megapixelcamera en een 7 inch HD display.

Daarmee heeft de boel weinig om het lijf, maar dat is in zijn geheel niet erg. Met een prijs van 150 dollar, betaal je namelijk geen drol voor deze gadget, die prima dienst kan doen als hippe wekkerradio of tv’tje voor op de rand van je bad.Zeker ook omdat hij een interne accu heeft (3200 mAh) waardoor je ‘m dus ook overal mee naar toe kunt nemen. Achterop zitten zelfs enkele ingangen, om bijvoorbeeld je tv of toetsenbord aan te sluiten, via respectievelijk een hdmi- en usb-ingang.

Kortom: de Sound Pad is best een grappig apparaat. Ik zou ‘m best willen hebben. Al is het maawr omdat ik geen wekkerradio heb.